Bajern švorc, da li rešenje stiže iz Barselone?

Autor: Boris Jovanović
petak 30.07.2021.
10:01
Izvor: Sportske.net

Ne mogu da se nose sa klubovima koji troše kao da sutra ne postoji...

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Nije lako ni Bajernu. Naime, oni se i dalje plaše odlaska Levandovskog, mada ima ugovor još dve godine. Pini Zahavi pokušava da donese ponudu Čelsija koju Nemci ne bi mogli da odbiju. Sve bi bilo lakše da mogu da kupe Halanda ovog leta i da tako na elegantan način reše problem, ali je to je nerealno. Zbog toga neće pustiti Poljaka, ali problem bi izbio ako on bude pritiskao klub da ga pusti. 

Pominjan je ponovo Kjeza, Juventus ne želi ni da pregovara, a Bajern ima problema i sa igračima kojima naredne godine ističe ugovor. Za 12 meseci, ako se ne dogovore, Leon Gorecka i Kingsli Koman će biti slobodni.

Priča se da bi Nemac stopama Tonija Krosa, u Real Madrid, a Koman je meta engleskih klubova gde bi mogao da dobije veći novac u Bajernu gde zarađuje oko 8 miliona. Gorecka je na čak 10, no kod njega je, priča se, više u pitanju ambicija i želja da nastavi niz nemačkih fudbalera u Realu. 

Zbog svega toga za sada nema mnogo razloga za zadovoljstvo u Bajernu, Alaba je otišao, klub nije želeo da pristane na njegove zahteve oko plate. Stigao je kao zamena Upamekano, Nagelsman sigurno očekuje još nekoga, napadač Arp je otišao na pozajmicu u Kil, golman Nubel u Monako, a verovatno će na kaljenje još jedan špic, Džošua Zirkze.

Žele da prodaju Tolisoa, ali nemaju ponuda, a takođe neće probati da dovedu Kulibalija, kako se pričalo, navodno su poručili menadžerima Senegalca da su puni u poslednjoj liniji. 

Nagelsman pruža šansu u pripremnom periodu Torbenu Rajnu, omaleni vezista se dobro snalazi. Armindo Sib je takođe pokazao da može da zauzme mesto Daglasa Košte u rosteru, Musiala je već etabliran, a Tangu koji je došao prošlog leta iz PSŽ je bio povređen i on je praktično dodatak zbog koga je štoperska linija popunjena.

Bajern traži desnog beka, umakao im je prošle sezone Seržinjo Dest, sada opet pokušavaju da ga uzmu, ovoga puta od Barse koja bi prodala eventualno Amerikanca, ali on neće ni da čuje da napusti Kataloniju. Realniji je dolazak Serhija Roberta iskusnog univerzalca, koji će morati da smanji platu kako bi ostao u klubu, a Bajern je odlična prilika, Roberto može da igra i desno i u veznom redu. 

Navijače je zabrinula izjava Olija Kana direktora kluba da je Bajern u podređenoj poziciji jer vodi računa u vreme korone, a i ovako o finansijama i limitima, dok postoje klubovi koji imaju neograničene izvore za transfere, poput PSŽ, Sitija i Čelsija.

"Mi smo tu u zaostatku, ali nadoknađujemo manjak novca neverovatnom kulturom uspeha i to ne mogu da kopiraju", kaže legendarni golman.

Ipak, traže pojačanja, meta je bio Nojhaus iz Gladbaha, ali on će izgleda ostati među "Ždrebcima".

Ako mislite da neko može da iznenadi Bavarce ove sezone u nemačkoj trci, izvolite, ovde

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke