Bajernova lista želja - 10 imena, među njima i Srbin, šta će skockati Tuhel?

Autor: Milovan Longinov
subota 17.06.2023.
09:09
Izvor: Sportske.net

Tomas Tuhel traži pojačanja, Bajern rešenja.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbalski klub Bajern Minhen sprema velike promene nakon razočaravajuće sezone, ali to neće biti tako lako.

Tržište je postalo previše "teško" za Bajern, koji nije poznat kao klub koji se razbacuje parama, ali ovog leta neće imati mnogo izbora, jer su pojačanja potrebna u sve tri linije tima. 

Da krenemo od odbrane - Lukas Ernandes i Benžaman Pavar su obavestili klub o svojoj nameri da odu i Bajern je odredio cene - 60 miliona za Lukasa i 30 za Pavara koji ulazi u poslednju godinu ugovora. Žoao Kanselo neće biti otkupljen, jer Siti traži previše novca, ali zato Bajern sada ima bolju ideju sa "Etihada" - Kajl Voker! Tomas Tuhel bi rado doveo Engleza jer može da igra i kao desni bek i kao desni štoper u formaciji 3-4-3 koju je forsirao u Čelsiju. Voker je nezadovoljan minutažom u Sitiju i ideja da pređe u Bajern mu je postala prioritet. Osim Vokera, na meti umeto Lukasa je Napolijev Kim za koga De Laurentis traži 60 miliona, kao i Pau Tores iz Viljareala i Van de Ven iz Volfsburga. Očekuje da uz Vokera dođe još jedan od pomenute trojice, a trenutno je najbliži Kim. 

U veznom redu nema toliko imena, pre svega zato što je otpala najveća Tuhelova želja - Deklan Rajs. Englez je jasno poručio Bajernu da želi da ostane u Premijer ligi, čak i u Londonu i blizu je potpisa za Arsenal. Atletnativa je odjednom postao Emil Hejbjerg, koji je davno napustio Bajern i otišao na Ostrvo. On nije laka meta, jer je izrastao u odličnog igrača i važnog člana Totenhema. 

I za kraj, tu je najveća enigma - napad. Hari Kejn, Viktor Osimen i Randal Kolo Muani su preskupi jer Totenhem, Napoli i Ajntraht traže minimum 100 miliona evra, što Bajern i dalje odbija da plati. Zato je na listi ponovo Dušan Vlahović, koga je Tuhel želeo i u Čelsiju, a sigurno da je jeftiniji, Juve bi ga prodao i za 70-80 miliona evra. Njega juri i Čelsi, tako da će trka biti zanimljiva. 

Iznenađenje poput Vokera u odbrani, u napadu je - Kai Haverc! Bajern se od ovog vikenda uključio u trku, jer je najjeftinija opcija, Čelsi bi ga pustio za 60 miliona evra, ali je Nemac obavestio Bajern da ga Arsenal mami da ostane u Londonu i da Haverc ozbiljno razmatra tu ponudu. On se i ranije kao član Bajera povezivao sa Bajernom, ali je tada Čelsi bio najkonkretniji.

Ovolika lista imena je dokaz da u Bajernu ozbiljno rade na pojačanjima, ali da će im biti jako teško da ostanu da posluju u svojim finansijskim okvirima. Igrači od 100 miliona su sada sasvim normalni na tržištu, što znači da će Bajern morati da obori rekorde i zavuče ruku dublje u džep. 

U prevodu, neka se spreme da potroše minimum 200 miliona ako žele da ispune sve Tuhelove zahteve...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke