Barsa dovodi šestog štopera, sada za 15 miliona ili 1. januara besplatno!

Autor: Nemanja Veljković
utorak 02.08.2022.
23:10
Izvor: Sportske.net

Katalonci ne staju sa novim ponudama.

EPA
EPA

Povezane vesti

Nekoliko dana nakon angažovanja Žila Kundea Iz Sevilje, Barselona je krenula u potragu za novim štoperom. 

Katalonci u defanzivnoj liniji osim Kundea imaju i Arauha, Kristensena, Garsiju i Pikea, ali na tome ne žele da se zadrže.

Kako španski mediji prenose, Ćavi želi da u redove svog tima vidi defanzivca Atletik Bilbaa Injiga Martineza. 

Španski stručnjak u Martinezu vidi igrača sa velikim iskustvom igranja u La Ligi, do sada je zabeležio skoro 350 nastupa, a takođe je i neko ko ima ulogu lidera na terenu, što Barsi trenutno nedostaje.

U pokušaju da angažuje defanzivca Atletik Bilbaa, Barsa je na adresu baskijsog kluba poslala ponudu od 15 miliona evra, ali je ona glatko odbijena, uz obrazloženje da je potrebno mnogo više od toga.

Španski fudbaler ima otkupnu klauzulu od 80 miliona evra, što Katalonci ne nameravaju da plate, s obzirom na to da ugovor defanzivcu ističe sledeće godine.

To znači da će Španac biti slobodan igrač sledeće godine, što bi Barselona mogla da iskoristi, jer istovremeno Katalonci su sigurni da će Martinez odbiti ponude Baskijaca da produži ugovor. Praktično, ako Bilbao odbije sada Barsinih 15 miliona evra, Martinez će 1. januara potpisati predugovor sa Kataloncima!

Takav epilog vrlo verovatno znači da se Barsa priprema na život bez Đerara Pikea, kome će ovo gotovo sigurno biti poslednja sezona na "Kamp nou". 

Inače, Ćavi je zatražio i Martineza, zato što je plan da tokom predstojeće sezone češće igra sa trojicom štopera, jer jedino to može da opravda pokušaje da dovede i šestog...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke