Barsa i De Jong se rastaju na sudu? Silva čeka rasplet, Siti rekao "da"!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 08.08.2022.
16:45
Izvor: Sportske.net

Nema mira u Barseloni...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona i Frenki de Jong ne mogu da pronađu mirno rešenje, a danas se pojavila još jedna neverovatna informacija.

Renomirani Dejvid Ornstajn, novinar britanskog Atletika, otkrio je ekskluzivno da je Barsa još 15. jula predočila De Jongu da su u njegovom novom ugovoru iz 2020. neke nezakonite radnje i da bi zbog toga klub mogao da tuži prethodnu upravu. 

Barsa je zbog toga predložila De Jongu da se "vrati" na svoj pređašnji ugovor iz 2019. odnosno prvobitni po dolasku u klub. 

Mi smo već pisali preopširno o tome, da je kamen spoticanja upravo ugovor koji je De Jong produžio neposredno pre  nego što je prethodna uprava odstupila. Holanđanin je ostao jedini sa tim aktivnim ugovorom, Pike i Ter-Štegen su ih redukovali i pristali na smanjenje, dok je Lengle  napustio klub. 

De Jong je ostao jedini koji je ostao u ekipi sa tim sumnjivim ugovorom, kojim je Bartomeu i želeo da našteti budućoj upravi, s obzirom na to da su svi potpisani manje od mesec dana pre nego što je odstupio u trenucima kada su svi pomenuti igrači imali aktivne dugoročne ugovore.

Ovo nije opravdanje za ovaj potez današnje uprave. De Jong je ovako dodatno stavljen pod pritisak, jer Đoan Laporta "preti" njegovom agentu, koji je sklapao sumnjive klauzule.

Problem je i u tome što može da se postavi još jedno logično pitanje - kako to da se baš sada pojavila ta priča? Da li je uprava Barselone tek sada "otkrila" te nelegalne radnje ili im sada odgovara da budu objavljenje, u trenucima kada baš od De Jonga zavise registracije novajlija i budući potezi na transfer pijaci?

Prvi koji stoji u redu i čeka rasplet situacije je Bernardo Silva. 

Svi renomirani izvori danas su preneli iste informacije - da je  Silva pre dva meseca prihvatio Barsine uslove i da želi na "Kamp nou", ali da polako gubi strpljenje. 

Navodno, Portugalac je već poslao svoje ljude da mu pronađu kuću u Barseloni, Đerar Romero je otkrio da je ista agencija koja mu je dala informaciju da traži kuću za Žila Kundea dok se povezivao sa Čelsijem, sada takođe traži dom i za Silvu.

Žorž Mendeš je Silvin agent i on ima Laportino obećanje da će čim ode DE Jong, Barsa poslati ponudu od 80 miliona, identično koliko će zaraditi od Holanđanina, na adresu Sitija.

Mančester Siti nema ništa protiv da Bernardo ode, posebno ako je nezadovoljan, jer Pep Gvardiola nikada nije želeo igrače koji hoće da igraju za drugi tim. Ipak, Siti je poručio Silvi da može da ide samo u slučaju adekvatne ponude, odnosno pomenutih 80 miliona.

Sve u svemu, jako ružan način da se Barsa ovako rastane od De Jonga, s druge strane, ni Holanđanin ne pomaže mnogo, jer je ubedljivo najplaćeniji i ne prihvata ucenu kluba, na šta ima apsolutno pravo. Silva je spreman, čeka rasplet da krene put Barse, oba transfera bi trebalo da iznose po 80 miliona evra. De Jong je trenutno najbliži Čelsiju, ukoliko prihvati da ode...

Ako se sve kockice poslažu, nakon Leve, Rafinje, Kesija, Kristensena, Alonsa i Silve, Barsa bi mogla da se nadmeće i za Ligu šampiona, a kvota u AdmiralBetu je čak 14,00!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke