Barsa i Junajted se dogovorili, De Jong stopirao i treba da izdrži još 48 sati?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.06.2022.
17:05
Izvor: Sportske.net

Holanđanin sam protiv svih.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Frenki de Jong čini apsolutno sve da ostane u Barseloni.

Barselona i Mančester Junajted su u završnim pregovorima oko transfera Frenkija de Jonga i preostalo je samo da utanače bonuse i rokove isplate. 

Nijanse su u pitanju, ali je okvirno plan da Junajted plati oko 85 miliona evra, od čega 65 odmah i to fiksno, a ostalo kroz bonuse.

Međutim, De Jong ne želi da napusti Barselonu. Danas je stigla potvrda iz najpouzdanijih krugova da je De Jong poručio Barsinoj upravi da želi da ostane, jer zna da ukoliko se to desi, biće Ćavijev ključni igrač. 

U prevodu, De Jong je svestan da je njegova prodaja samo finansijske prirode i da ukoliko odbije da ode i ukoliko Barsa onda bude primorana da probleme reši drugim putem, može da ostane još nekoliko godina i postane ključan u ekipi. 

De Jong je poručio da će prihvatiti da ode samo ako mu Ćavi lično kaže da ne računa na njega, a taj njegov stav najbolje dokazuje da obojica znaju da će Holanđanin biti važan deo tima ako ostane. 

Nije tajna da je De Jongova prodaja samo finansijske, a ne i sportske prirode, jer je jedini u ekipi koja ima toliku vrednost i ima ponude. 

De Jong je kupio novu kuću u Barseloni, njegov san je da ostane i postane legenda kluba i spreman je čak i da potpiše novi ugovor po kom bi imao manju platu i time bi se odrekao i bonusa koji mu sleduju ove godine. 

Navijači Barse ne mogu da ostanu imuni na ovo i De Jong ima sve veću podršku. Smatraju da će klub napraviti veliku grešku i da tih 80 miliona potraži na drugom mestu i sačuva ga u timu. Takođe, spekuliše se da je Barsi taj novac potreban do 30. juna, kada se zatvara finansijska godina i da ukoliko ne proda De Jonga do tada, više neće toliko forsirati njegov odlazak. U prevodu, De Jong treba da "izdrži" još dva dana. 

Na potezu je Đoan Laporta, Junajted se ovde ne pita, oni će dobiti igrača svetske klase na čistu sreću, ali i protiv volje fudbalera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke