Barsa - i Maskerano samo rezerva?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 11.08.2014.
20:56
Izvor: Sportske.net

Luis Enrike ima 24 igrača, praktično za svako mesto u timu po dvojicu ili trojicu. Da bi neko došao, klub će morati da prodaje. Rasplet u narednih 10 dana. Kakva je konkurencija neka posvedoči i to što Maskerano nema mesto u timu. Doduše, to je već pitanj

Povezane vesti

Posle razgovora Luisa Enrikea sa Zubizaretom, jasno je da neće biti pojačanja dok neko ne napusti klub. Trenutno je na spisku 24 igrača, računajući i trojicu golmana i "Lućo" smatra da je to gornja granica.

Idemo redom, Ter Štegen i Bravo boriće se za tim, sigurno je da je Masip treći golman.

Za poziciju desnog beka konkurišu Dani Alveš i Montoja, klub ne krije da bi prodao Brazilca ali nema ponuda. Ako stigne Kuadrado, ili eventualno Pišček, ili Huanfran koji su neke alternative, sigurno je da će Barselona učiniti sve da se reši iskusnog desnog beka koji je šest sezona u klubu.

Za dva mesta na štoperskoj poziciji bore se četvorica, Pike, Vermalen, Matje i Bartra. Zanimljivo da je anketa katalonskog "Sporta" pokazala da navijači veruju da će igrati Vermalen i Bartra, Pike baš u poslednje vreme nije popularan kod navijača. Ali on je sigurno starte, ostali će se boriti za još jednom mesto.

Levo Alba ima prednost, dubler je Adrijano, koji može da igra i desno. I tu Luis Enrike ima još jednu varijantu, Matje je u Valensiji igrao po levom boku.

Vezni red je krcat, čak trojica su defanzivnih vezista za jedno mesto, Song je bez šanse, najverovatnije će negde na pozajmicu, Buskets ima prednost u odnosu na Maskerana. Zvuči pomalo komično, "Pakmen" je mnogo bolji igrač, jedan od najboljih na svetu na toj poziciji, ali Barsina klupska politika je da gura svog igrača. Maskerano je sada samo rezerva, tim pre što više neće pokrivati poziciju štopera, tamo ima dovoljno igrača.

Inijesta je neupitan u veznim redu, a Serhi Roberto koji je alternativa se neće naigrati. Rakitić i Ćavi se bore za još jedno mesto, videćemo može li Hrvat da dobije prednost u odnosu na čoveka koji je najviše puta oblačio dres Katalonaca.

I na kraju napad. U formaciji 4-3-3 Mesi je najistureniji, tu može da igra igra i Suarez koji će se pometiri ipak na stranu, desnu, gde konkuriše i Pedro. Levo je Nejmar čija je konkurencija Delofeu. Rafinja koji se vratio iz Selte bi mogao da bude alternativa za Mesija u manje važnim mečevima.

Dakle to je 24, a grafički izgleda ovako:

Barselona

Dakle, Song će otići na pozajmicu, kao i verovatno jedan desni bek,ako bude pojačanja na toj poziciji. To bi značilo 23 igrača za novusezonu i praktično alternative ponikle u La Masiji na nekolikopozicija.

To je i Luis Enrike najavio pri preuzimanju ekipe, u ovom trenutkuu Barseloni je 12 igrača koji su prošli fudbalsku školu...

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.