Barsa i Siti za stolom, u igri još pet imena?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 07.06.2021.
19:19
Izvor: Sportske.net

Serhio Aguero, Erik Garsija... ko je sledeći?

EPA/ANDREU DALMAU
EPA/ANDREU DALMAU

Povezane vesti

Barselona i Mančester Siti su u odličnim odnosima... ali tek kada se Đoan Laporta vratio na čelo katalonskog kluba.

Barsa je već, bez ljutnje, ukrala Aguera i Erika Garsiju, koji nisu potpisali nove ugovore sa Sitijem i na "Kamp nou" su stigli kao slobodni igrači.

Ipak, Đoan Laporta želi da iskoristi svoje odlične odnose sa Ćikijem Begiristajnom i Feranom Sorijanom, direktorima Sitija, kako bi pregovarali još oko nekih igrača. 

Navodno, najveća želja Laporte je Ajmerik Laport, dok i štoper iz Baskije želi da promeni sredinu, nezadovoljan svojom minutažom i statusom od dolaska Rubena Dijasa. 

Laport bi voleo da se vrati u Španiju, Barsa je idealna sredina, čeka ga mesto startera na poziciji levog štopera, pošto su Klemen Lengle i Samjuel Umtiti na prodaju. 

Problem je što Barselona nema novca da ga otkupi, ali nudi Sitiju Serhija Roberta i novac. Roberto nije u planovima Ronalda Kumana, a usput ima i ogromnu platu od 10 miliona evra i ulazi  u poslednju godinu ugovora. Pep ne bi imao ništa protiv dolaska Roberta koga smatra idealnim univerzalcem za više pozicija.

Tu nije kraj, pominje se čak i Fernandinjo, koji je takođe slobodan od 30. juna i još uvek nije dobio ponudu Sitija da ostane i merka ponude. Barsa je ispustila Vajnalduma, Fernandinjo je čak pet godina stariji, ali je takođe besplatan i došao bi da bude u rotaciji, odnosno sa smanjenom ulogom sa klupe.

Pominje se čak i Gundogan, ali su male šanse da Pep pusti svog miljenika, ali ni Barsa nema novca da ga otkupi dok ne rasproda "škart".

Pisali smo već da je u Barseloni sada kao u supermarketu, na  prodaju je bukvalno čitav jedan tim, odnosno - Neto, Roberto, Lengle, Umtiti, Firpo, Alenja, Pjanić, Kutinjo, Mateus Fernandes, Brajtvajt, kao i Osman Dembele ili Antoan Grizman u slučaju da stigne zadovoljavajuća ponuda.

Da li Siti treba da uzme nekog iz Barsinog marketa i koga? Barsa bi posle Aguera i Garsije, sa Laportom dobila zaista tri odlična pojačanja i to tamo gde je Kumanov tim bio najslabiji - u srcu odbrane, kao i u napadu bez prave "devetke"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke