Barsa iznenada dovodi Meksikanca i našla je način da prevari "sistem"!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 30.01.2023.
22:07
Izvor: Sportske.net

Katalonci u završnim pregovorima.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Pomalo neočekivana vest stiže večeras - Barselona bi u smiraj prelaznog roka mogla da proda Ektora Beljerina u Sporting i potom da dovede zamenu iz - MLS lige!

Pouzdani Toni Huanmarti je večeras otkrio da Barselona pregovara sa LA Galaksijem i da želi da dovede desnog beka Hulijana Arauha na pozajmicu do kraja sezone. 

U pitanju je 21-godišnji Meksikanac, koji igra sjajno u MLS ligi, ali jedno je američko prvenstvo, a sasvim drugo - Barselona.

Ipak, ono što je zanimljivo je to da je Arauho bio član Barsa akademija u SAD i to od 2017. godine, tako da su skauti kluba sigurno doneli detaljne izveštaje, ali i pratili njegov razvoj od odlaska u LA Galaksi.

Arauho je upisao tri nastupa za reprezentaciju Meksika, a zanimljivo je to da je prethodno nastupao za mlađe selekcije SAD, za čiju je A reprezentaciju debitovao 2020. Međutim, po FIFA pravilu, igrač može da promeni i A reprezentaciju ako odigra samo jedan meč, što je bio slučaj i sa Arauhom.

I za kraj, tu je još jedna važna informacija - Arauho bi bio registrovan kao igrač Barselone Atletik, odnosno Barse B, te bi klub na taj način potpuno izbegao bilo kakve peripetije oko registracije, jer je naširoko poznato da predsednik La Lige Havijer Tebas često menja pravila koja su na štetu katalonskog giganta.

Arauho bi bez obzira na to što se vodi kao član B tima, mogao da igra za Ćavijevu ekipu, jedina je razlika što bi mogao da igra na dva fronta i što bi u ovom slučaju limit za njegovu platu bio manji, ali to mu sigurno neće biti problem. Ipak, dolazi u Barselonu kao anonimus, makar i na samo šest meseci. 

Pogledajte o kakvom igraču je reč...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke