Barsa je uradila prvi korak za Mesijev povratak, o drugom nećemo čuti ništa!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 01.08.2022.
20:47
Izvor: Sportske.net

Katalonci nastavljaju da rade, ali...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Tokom proteklih dana kruže informacije da Đoan Laporta i Ćavi Ernandes maštaju o povratku Lionela Mesija na "Kamp nou".

Pozdani izvori iz Katalonije pišu da je Laporta svesno javno govorio o tome da je njegov deo odgovornosti i krivice što klub nije imao vremena da pronađe rešenje za Mesijev ostanak, ali da je prošlogodišnji epilog bio neminovan za opstanak kluba.

Godinu dana kasnije, Barsa se oporavila, inkasirala je blizu 700 miliona evra sa tri finansijske poluge i klub je stao na noge, ali i više od toga. 

Barsa je dovela strašna pojačanja, za 170 miliona evra stigli su Robert Levandovski, Rafinja, Frenk Kesi, Žil Kunde i Andreas Kristensen, spremna je da se bori za sve trofeje i vrati na staze stare slave, ali i Lea Mesija.

Navodno, prema današnjim informacijama, Barsa je uradila prvi korak, javno je priznala da želi da se Mesi vrati, što je bio prvi potez Đoana Laporte da pošalje poruku pomirenja Argentincu i njegovom okruženju.

Međutim, drugi korak neće biti javan, Barsa planira da radi u tajnosti, da ostvaruje kontakt sa Mesijevim ocem i da sačeka pravi trenutak za pregovore. Ćavi i Mesi su u stalnom kontaktu, to je potvrdilo nekoliko izvora, a nedavno su bili i na zajedničkoj večeri u društvu Busketsa i Albe.

PSŽ želi da ponudi Mesiju novi ugovor, ali Argentinac će odlučiti sam šta je najbolje za njega. Nema nikakvu obavezu da potpiše novi ugovor, od 30. juna naredne godine je slobodan, a navodno će odluku o nastavku karijere doneti posle Mundijala u Kataru. 

Mesi želi da napadne svetski tron u Kataru i da pokuša da osvoji Ligu šampiona sa Parižanima, čime će njegova misija biti ispunjena.

Ako Ćavi napravi konkurentan tim, Mesi bi mogao da razmisli o povratku, makar na još jednu sezonu, jer onakav rastanak nisu zaslužili ni on, ni Barsa, zar ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke