Barsa konačno menja Albu, tri imena u igri, jedno iznenađujuće!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 23.05.2021.
12:50
Izvor: Sportske.net

Španac mora da prihvati manju ulogu i platu.

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Barselona sprema velike rezove, a po svemu sudeći nakon devet punih godina, Đordi Alba više neće biti prvi izbor na poziciji levog beka.

Od kako je stigao leta 2012. godine iz Valensije za 14 miliona evra, Alba je bukvalno nezamenjiv u svakoj sezoni, kod svakog trenera, od Tita Vilanove, preko Herarda Martina, jedino je u poslednjoj sezoni bio u nemilosti kod Luisa Enrikea, ali je potom ponovo vratio svoju ulogu kod Valverdea, Setijena i Kumana.

Ipak, Alba već dve sezone igra očajno u fazi odbrane, i pored impresivne statistike u fazi napada, levi bek je ipak i defanzivac.

Katalonski mediji danas otkrivaju da su na listi da preuzmu Albinu ulogu - Robin Gosens, Hose Gaja i Anhelinjo.

Najveće iznenađenje upravo je levi bek Atalante, 26-godišnji Gosens, koji već godinama blista kod Đan Pjera Gasperinija. On poseduje izuzetne ofanzivne karakteristike, zato je i idealan u formaciji sa trojicom štopera, gde je "vinger" i kao takav ove sezone je dao 10 golova i dodao osam asistencija. 

Njegove dobre partija u Italiji zapazio je i selektor Joakim Lev, koji je ga je uvrstio na spisak putnika na EP 2021. Takođe, važno je istaći da njegov ugovor ističe 2022. godine, te da Atalanta ovog leta još može da zaradi od njegove prodaje.

Hose Gaja je odavno poznat u katalonskoj javnosti, došao bi Albinim stopama, kao kapiten Valensije. On je takođe u svojim najboljim godinama, jednu je mlađi od Gosensa i poput Nemca spreman za novi izazov u karijeri. Barsa bi bila idealna posle Evropskog prvenstva, gde će Gaja sigurno biti prvi izbor Luisa Enrikea. Zanimljivo, isto tako je i Alba eksplodirao na EP 2012 i potom potpisao za Barsu. 

I za kraj, tu je Anhelinjo, takođe rođeni Španac, ali koji nije zaigrao za reprezentaciju. On ima 24 godine, takođe poseduje ofanzivne karakteristike koje su posebno došle do izražaja u Nagelsmanovoj formaciji sa trojicom u odbrani. Anhelinjo je kao tinejdžer otišao u Mančester Siti, išao je na razne pozajmice u Njujork Siti, Đironu, Majorku, PSV, da bi eksplodirao na  poslednjoj u RB Lajpcigu, koji ga je i potom otkupio od Sitija za 18 miliona evra.

Podsetimo, Barsa želi da se reši i Žuniora Firpa, koji ima ponude iz Italije i Engleske, pa je  sigurno da će dovesti jednog levog beka.

Ko je najbolje rešenje - Gosens, Gaja ili Anhelinjo?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke