Barsa krenula po Nemca o kom bruji Evropa i stvara savršen spoj?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 20.06.2021.
16:35
Izvor: Sportske.net

Priča je ponovo aktuelna!

EPA-EFE/Matthias Hangst
EPA-EFE/Matthias Hangst

Povezane vesti

Barselona je krenula po Robina Gosensa!

Najpouzdaniji izvor iz Nemačke, novinar Sport 1, Florijan Pletenberg otkrio je danas da je Barselona kontaktirala  predstavnike Roberta Gosensa, te da Đoan Laporta smatra da je Nemac idealno rešenje za poziciju levog beka.

Za sada, Barselona  još uvek nije poslala zvaničnu ponudu na adresu Atalante, samo opipava puls i čeka zeleno svetlo igrača da krene u realizaciju transfera.

Ipak, ovaj posao neće biti nimalo lak, jer je Atalanta nedavno iskoristila klauzulu u njegovom ugovoru i produžila ugovor do 2023. godine, a klub iz Bergama traži 35 miliona evra za njegov otkup. 

Barselona trenutno nema taj novac, nije isključeno da Laporta ponudi nekog od igrača u trampu, samo je pitanje kom članu katalonskog tima bi bilo atraktivno da pređe u Atalantu.

Gosens je eksplodirao na Evropskom prvenstvu, o njemu bruji Evropa nakon blistave partije u pobedi nad Portugalom, ali Barselona njega prati odavno.

Ranije smo pisali o tome da su Gosens i Hose Gaja opcije za tu poziciju, tako da ovo nije iznenađenje.

Gosens ima 26 godina, reklo bi se da je u svom "prajmu", zenitu karijere i da je posle šampionata pravi trenutak za transfer.

Podsetimo, Barsa je ovo leta završila već četiri važna pojačanja, stigli su Serhio Aguero, Erik Garsija i Memfis Depaj za NULA evra, kao slobodni igrači, dok je Emerson stigao iz Betisa za 9 miliona evra.

Laporta je najavio dolazak još tri pojačanja, jedno od njih će sigurno biti na poziciji levog  beka, a nema dileme da bi Rob Gosens bio savršen spoj sa Memfisom ili Fatijem na levom boku.

Gosens je odličan u oba smera, to je ono što Barsi nedostaje sa Albom, koga navijači često kritikuje da igra samo u pravcu napada i da je defanzivno koštao ekipu previše bodova i poraza...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke