Barsa može da bira, Niko ili Dani, a što ne obojica?

Autor: Milovan Longinov
subota 13.07.2024.
13:40
Izvor: Sportske.net

Đoan Laporta na potezu.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona čini sve što je potrebno da uskoro realizuje transfer Nika Vilijamsa.

Lični uslovi su dogovoreni, Vilijams takođe želi u Barselonu, baš kao i - Dani Olmo!

Toni Huanmarti, katalonski novinar koji je prvi lansirao ekskluzivne informacije o transferu Nika Vilijamsa, otkrio je da i Dani Olmo želi u Barselonu i da on jeste plan B ukoliko ne dođe ofanzivac iz Bilbaa. 

Olmo ima ponude Mančester junajteda i Bajern Minhena, ali je njegov prioritet Barselona i ostale će staviti na čekanje. 

Problem je što njegova klauzula od 60 miliona evra ističe 20. jula, reklo bi se prerano da Barsa reši finansijske probleme i aktivira je.

Nikova klauzula je dva miliona niža - 58, ali Katalonci imaju lufta da završe posao i početkom avgusta, do kada im je Vilijams i dao rok, jer ne želi da čeka finiš prelaznog roka.

Dani Olmo je i sam priznao uoči finala da ima sporazumni dogovor sa Lajpcigom o produžetku roka za aktivaciju klauzule.

"Istina je da do 20. jula važi moja klauzula, imamo odlične odnose sa Lajpcigom. Moji zastupnici znaju moje želje i namere, a to je da se borim za trofeje. Sada sam fokusiran na finale Evropskog prvenstva, posle ćemo videti", rekao je Olmo. 

S druge strane, navijači Barselone se pitaju zbog čega ne bi Đoan Laporta iskoristio ovu situaciju i doveo i Olma i Vilijamsa za ukupnih 118 miliona evra?

Ako se pogleda sastav u odnosu na prošlu sezonu, Žoao Feliks najverovatnije neće biti otkupljen, na prodaju je i Rafinja, dok bi Vitor Roke mogao na pozajmicu. Ako na to dodamo da Olmo može da igra i u veznom redu, onda može da se postavi pitanje, zbog čega Barsa ne bi pristala da proda Frenkija de Jonga, koji je odavno na listi potencijalnih odlazaka za popunu kase. 

Ako se uzme u obzir da i Hansi Flik forsira formaciju 4-2-3-1, kao i De La Fuente u reprezentaciji, zbog čega Pedri i Olmo i u Barsi ne bi mogli da dele minutažu tokom duge sezone? 

Naravno, Ilkaj Gundogan je opcija na poziciji "šestice", kao i Gavi, uz Oriola Romeua, a Barsa i tu cilja još jedno pojačanje. 

Upravo zbog toga se i veruje da Laporta ipak želi prvo Nika VIlijamsa i da je 20. jul prerani rok da otkupi i Olma, iako je ovo izvrsna tržišna prilika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke