Barsa na nemački pogon, Ćavi ima paklen plan B bez Mesija!

Autor: Milovan Longinov
subota 10.06.2023.
08:25
Izvor: Sportske.net

Katalonci se okreću drugim metama.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Lionel Mesi je pojačao Inter Majami, Barselona nije uspela da mu garantuje registraciju ugovora, pa se sada okreće drugim metama.

Pouzdani katalonski novinari Fernando Polo i Feran Martinez, koji su jedni od retkih renomiranih iz Mundo Deportiva, tvrde da je Džošua Kimih odlučio da pritisne Bajern Minhen da ga pusti u Barselonu!

Kimih želi da primeni recept Roberta Levandovskog, koji je na sličan način prošlog leta izdejstvovao transfer na "Kamp nou", a upravo je i svom bivšem saigraču javno poručio da je "Barselona nešto drugo u odnosu na Bajern". 

Pregovori neće biti laki, Kimih je kapiten Bajerna i ima ugovor do 2025. godine, ali će biti sve znatno drugačije ako zatraži transfer. Ćavi Ernandes je poručio upravi da želi da učini sve da ga dovede, nakon što su propali pregovori sa Mesijem. Ćavi je nekoliko puta javno poručio da je zamena svetske klase za Busketsa apsolutni prioritet u ovom prelaznom roku i zato se očekuje da Barsa svim silama krene po Kimiha. Cena? Pa, objektivno je da Bajern neće pustiti Kimiha ispod 70-80 miliona evra, što Barsa nema i zato ćemo videti šta sada može da smisli Mateu Alemani, koji uvek pronađe rešenje u ovakvim situacijama. 

Pre njega, a nakon finala Lige šampiona, potpisuje Ilkaj Gundogan. Ovo je takođe potvrđeno iz pouzdanih izvora, Nemac je usmeno prihvatio Barsinu ponudu trogodišnjeg ugovora, ali je sve pomerio nakon finala LŠ. On postaje slobodan i njegova supruga naginje ka Kataloniji i ovaj transfer nema prepreka. 

Gundogan i Kimih bi bili zamene za Busketsa i Kesija, koga Barsa želi da proda i nada se ponudi od 35 miliona evra. Takođe, na prodaju je i dalje i Ansu Fati, ali za sada njega zove samo Vulverhempton u koji ne želi. 

Ne treba zaboraviti da je dogovoren Injigo Martinez, a da će Barsa u slučaju da bude imala prostora, krenuti i po desnog beka, nije nemoguće da Žoao Kanselo dođe na pozajmicu. 

Kimih, Gundogan, Kanselo i Injigo, kako biste ocenili ovakav Barsin prelazni rok?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke