Barsa nastavlja trend, vezista Arsenala i kanadska gol mašina za "nulu"?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 13.10.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Katalonci nanjušili nove slobodne agente.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Finansijski problemi diktiraju Barsine poslove proteklih godina, pa su Katalonci sada ponovo u lovu na slobodne agente.

Godinama unazad Barsa je svakog leta dovodila ponekog slobodnog igrača, pa su tako dolazili - Serhio Aguero, Erik Garsija, Memfis Depaj, Frank Kesi, Andreas Kristensen, Injigo Martinez, a sada su na red došli - Tomas Parti i Džonatan Dejvid.

Tomas Parti je ove sezone nezamenjiv u postavi Arsenala, konačno su sve povrede iza njega i igra na visokom nivou, upisao je svih devet nastupa. On ima 31 godinu i još uvek nije pregovarao oko ostanka u Londonu, pa ga Barsa vrbuje da se vrati u Španiju, gde je nastupao za Atletiko Madrid. Parti bi pokrio poziciju zadnjeg veznog koja je trenutno problem i kao slobodan agent bi poslužio u rotaciji.

Još bombastičnije pojačanje bio bi - Džonatan Dejvid. Nije prvi put da mediji pišu o tome da je Kanađanin u tefteru Barselone. Njemu takođe na leto ističe ugovor sa Lilom, u kom je odigrao čak 196 utakmica, dao je 92 gola i upisao 20 asistencija. Ako se uzme u obzir da ima tek 24 godine, odnosno da je čak 13 mlađi od Levandovskog i da ga Transfermarkt procenjuje na čak 45 miliona evra, onda je ovo zaista prilika koju Barsa ne sme da propusti. 

Katalonski mediji zaključuju da će Barsa sigurno i tokom 2025. biti primorana da povlači ovakve poteze i da će u slučaju da želi skupocena pojačanja, morati da proda nekog od teškaša kao što su - Frenki de Jong, Ronald Arauho...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke