Barsa - Ne jedan, već dvojica Holanđana? Da li su ovo Laportine nemoguće misije?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 14.06.2021.
10:29
Izvor: Sportske.net

Barsa ambiciozna, ali neke od željenih raspleta baš je teško očekivati...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Barselona se nada da će ove nedelje završiti transfer Memfisa Depaja što će biti četvrto pojačanje za klub posle Emersona, Luisa Garsije i Kuna Aguera. Ali to nije sve, kombinacijom prodaja i trampi, Laporta želi da dodatno pojača ekipu.

Sada je aktuelna trampa sa Gvardiolom, ali navodno će Katalonci pokušati nemoguće, da dovedu De Lihta. Izmakao im je pre dve sezone, Laporta se uzda u prijateljstvo sa Rajolom, ali je teško zamisliti da bi se Juventus odrekao sjajnog štopera. Barsa je spremna da ponudi Umtitija koga ne znaju kako da se oslobode Francuza koga su Lionu pre pet godina platiti 25 miliona evra. Sada za njega ne mogu da uzmu ni deset, a još je veći problem što je osmi najplaćeniji igrač u timu.

Što se Dembelea tiče, on želi u Juventus, ali naredne sezone kao slobodan igrač. Barsa ga je procenila na 50 miliona, ali teško je videti da bi se Juventus odlučio na ovu trampu, mada bi i Pjanićeva pozajmica mogla da ih privuče.

Samo, Juve je bivšeg kapitena Ajaksa platio 75 miliona evra, vidi ga kao centar projekta pa je ovaj transfer malo verovatan.

Kuman traži i alternativu za Albu, Žunior Firpo je na izlaznim vratima, a opcije su Gaja iz Valensije, pominje se Zinčenko iz Sitija ili iskusni Argentinac Taljafiko iz Ajaksa. 

Trener Barselone je tražio i jednog veznog igrača, kada se klub oslobodi Pjanića, Kutinja (za koga imaju ponudu Lestera, ali samo od 25 miliona evra) i još par igrača. 

To je trebalo da bude Vajnaldum, sada se priča o Fabijanu Ruizu iz Napolija, ali pitanje je odakle Barsi novac za taj transfer. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke