Barsa ne može da dovede zamenu za Kuna, kriv je Kuman?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.11.2021.
10:39
Izvor: Sportske.net

Ko je uvek kriv?

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Serhio Aguero će morati  da pauzira minimum tri meseca, a nakon toga će i dalje biti neizvestan njegov povratak zbog srčanih problema.

Ova vest šokirala je fudbalski svet, ali i Barselonu koja mora hitno da reaguje. Pravila kažu da Barsa sada ne može da dovede zamenu za Kuna, kao što je svojevremeno mogla da dovede Martina Brajvajta van prelaznog roka zbog teške povrede Osmana Dembelea. Nakon tog slučaja, to pravilo La Lige je ukinuto, pa Barsa sada ne može da kupi napadača pre 1. januara, odnosno pre početka prelaznog roka.

Ipak, dodatni problem je Ronald Kuman, odnosno njegova potraživanja zbog otkaza. Prema ugovoru, Kumanu sleduje odšteta od čak 12 miliona evra i ukoliko je Barsa isplati, neće imati novca za zimsku kupovinu.

Barsi će jedina opcija biti da dovede nekog napadača na pozajmicu, mada tako već ima Luka de Jonga, za čiji je dolazak takođe "kriv" Kuman. Holanđanin sada nema ničiju podršku i Barsa će učiniti sve da ga vrati u Sevilju prvog januara, i pored brojnih problema sa povredama. 

Sve u svemu, Barsa mora da plati Kumanu, a mora i da dovede napadača, da vrati De Jonga i skine ga sa platnog spiska, što u ovom trenutku deluje kao nemoguća misija, jer i on ima ugovor o pozajmici na godinu dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke