Barsa nema novca za Kjezu, a ima za još jednog štopera?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.08.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Katalonci menjaju kurs?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona i pred kraj ovog prelaznog roka čini sve da posluje u okvirima fer-pleja, ali joj za sada baš i ne ide.

Kao što je poznato, Dani Olmo još uvek nije registrovan, nije dovoljno čak ni što su zvanično napustili klub Klemen Lengle, Mikail Faje i Vitor Roke.

Upravo zbog toga, Barsa je odustala i od Federika Kjeze, jer nema prostora u platnom budžetu, a istovremeno, nakon što se vratio Ansu Fati, koji će se uskoro oporaviti od povrede, uz Rafinju i Ferana Toresa, te novajliju Danija Olma, pokrivena će biti i pozicija levog krila. 

Međutim, spekuliše se da Erik Garsija želi u Đironu i da je ovaj klub spreman da ga otkupi za sumu od 15-20 miliona evra, a Barsa bi taj novac iskoristila da dovede drugog štopera. Kako otkriva Toni Huanmarti, ukoliko ode Garsija, meta je - Džonatan Ta, koji je i dalje član Bajer Leverkuzena, iako se početkom leta povezivao sa Bajern Minhenom.

Njegova cena takođe je 20 miliona evra, jer je u poslednjoj godini ugovora, a Hansi Flik ne želi da ostane samo sa Pau Kubarsijem i Injigom Martinezom, dok su Andreas Kristensen i Ronald Arauho povređeni. 

Danac će pauzirati do kraja septembra, Arauho sve do decembra, tako da je pozicija štopera problematična ako ode i Garsija. 

Žil Kunde je sada zacementiran na desnom beku, posebno i zbog činjenice da Žoao Kanselo nije otkupljen, a Hulijan Arauho je prodat Bornmutu. 

Da li je za Barsu bolje da kupi nemačkog štopera nego italijansko krilo ukoliko zaista ode Garsija? Da li Fati može da se vrati u staru formu i bude prvi izbor na levom boku?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke