Barsa ostaje bez dirigenta, otac se oglasio - Odlična ponuda vezistu šalje dalje iz Katalonije?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 14.12.2021.
08:20
Izvor: Sportske.net

Uklopiio se u sivilo ekipe ove sezone.

EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA
EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Fudbaler Barselone Frenki de Jong jedan je od onih koji bi mogli da napuste klub na kraju aktuelene sezone.

Iako je imao zapažene partije prethodnih sezona otkako je došao iz Ajaksa, Frenki de Jong se uklopio u "sivilo" španskog velikana u ovom trenutku i ne spada pod svetlu tačku Ćavijevog tima. 

Ta činjenica, ali i finansijska situacija katalonskog kluba mogla bi da znači da će Holanđanin promeniti pribivalište do leta, o čemu je govorio njegov otac Džon de Jong ne krivši da im se život u Barseloni sviđa.

"Očigledno je da je Barseloni neophodan novac i odlična ponuda za Frenkija bi mogla da pomogne klubu... Ipak, ne vidim da će se to dogoditi tako brzo", kazao je Džon de Jong.

Nekoliko klubova već stoji u redu za talentovanog vezistu. Spominjali su se Bajern Minhen, Mančester junajted...

"Javilo se svih pet najvećih evropskih klubova kako bi se raspitali. Međutim, Frenkija ne privlače destinacije kao što su Minhen ili Mančester. Tamo je vreme katastrofalno. Naravno, ovde je reč o fudbalu, ali i sam život igra ulogu. U Barseloni se odlično zabavlja. Nekada na 16 stepeni u kratkim rukavima možeš ići po gradu. Ljudi su ludi za Frenkijem, a sada sa devojkom renovira kuću", pojašnjava Džon.

De Jong je u Barselonu stigao 2019. godine iz Ajaksa, a ugovor mu važi do 2026. što je jasan indikator koliko će teško biti da on, osim ukoliko ne stigne basnoslovna suma, napusti "blaugranu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke