Barsa prodala prvog, u - Briž! Sledi rasprodaja, Pjanić i ekipa kvare sve?

Autor: Milovan Longinov
subota 28.05.2022.
12:45
Izvor: Sportske.net

Katalonci počeli rasprodaju.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona na sve načine pokušava da se reši osrednjih igrača sa ogromnim platama i tako zaradi i omogući Ćaviju da okupi ekipu po svom ukusu.

Nije tajna da Đoan Laporta i Ćavi žele da prodaju desetak igrača, ali mnogi od njih odbijaju da odu jer imaju ogromne plate i pravih ponuda nema.

Prvi koji je pristao da ode je napadač Feran Đutgla kome je Ćavi ukazao poverenje, ali samo dok nisu došli Feran Tores i Pjer-Emerik Obamejang.

Đutgla je potom nastavio da rešeta u Barseloni B, ove sezone je postigao 21 gol, a kako mu ugovor ističe 2023. godine, klub je odlučio da ga proda. Klub je odlučio da prihvati ponudu Klub Briža koji će za 23-godišnjeg napadača platiti šest miliona evra.

Očekuje se da za njim odu i Riki Puđ i Oskar Mingeza, koji imaju ponude iz Španije i Engleske. 

Mnogo veći problem su igrači koji odbijaju da odu, a to su Miralem Pjanić, Martin Brajtvajt i Samjuel Umtiti, koji nemaju ništa protiv da sede na klupi i zarađuju ogroman novac. Pjanić je to prošlog leta odbio, ističući da želi da igra, a sada je po povratku sa pozajmice iz Bešiktaša rekao da planira da odradi ceo ugovor do 2024. iako Ćavi ne računa na njega.

Slična je situacija sa Brajtvajtom i Umtitijem, dok golman Neto, Lengle čekaju adekvante ponude.

Sve u svemu, Barsina rasprodaja je počela, ali će se nastaviti težim putem...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke