Barselona - Pa ovo je supermarket, čitav tim na prodaju, ovo su opcije!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 07.06.2021.
10:38
Izvor: Sportske.net

Laporta ima baš težak zadatak...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona je dovela Erika Garsiju i Aguera kao slobodne igrače, izmakao im je Vajnaldum, ali bi trebalo da postignu dogovor sa Depajem, pogotovo jer je Kuman preživeo na klupi.

Ali, problem je novac, klub mora da prodaje, da se oslobađa igrača, smanji platni fond, inače klizi u bankrot, to je sasvim jasno.

Neki od standardnih igrača su na prodaju, Serhi Roberto dete kluba, ima ugovor još godinu dana, Barsa traži da ili produži pod znatno nepovoljnijim uslovima, ili da ode. Njegov agent Hoze Marija Orobig je razgovarao sa čelnicima dobio je odgovor da njegov klijent nije prioritet.

Sa Dembeleom situacija je slična, osim što klub želi da ga zadrži, ali mora da produži ugovor. Francuz ne odgovara na ponudu, čeka EURO, Kataloncima se žuri. Navodno postoji neka vrsta ultimatuma da se izjasni, inače će biti na listi za prodaju. Ali, odluka je u rukama igrača Barsa tu ne može ništa. 

Sa Umtitijem situacija je jasna, ne računaju na njega, produžio je ugovor, a onda počeo da se povređuje. Ima obavezu još dve sezone, odbio je neke ponude, videćemo hoće li pristati da ode. Lengle bi mogao da izgubi mesto dolaskom Garsije, ali on je već izjavio da nema govora o tome da ode, kao ni Ter Štegen čime je odbaćena mogućnost dovođenja Donarume.

Oko Đordija Albe je dosta dilema, ni on ne želi da smanji  platu, klub bi ga najradije prodao, ali teško je očekivati da neko plati veliko obeštećenje za španskog reprezentativca i da mu plaća više od pet miliona godišnje. Nevolja za klub je što ugovor traje još tri sezone. 

Odlazi rezervni golman Neto, žele da se odlobode još jednog levog beka, Žuniora Firpa, ako odu on i Alba, meta je Gaja iz Valensije.

Šta raditi sa Kutinjom 10.5 miliona godišnje, ili Pjanićem koji ima 8, zaista neke stvari nisu jasne, u Barsi se baš rasipalo, a rezultata nema. Samo finansije u crvenom, pa je jasno što Laporta želi da uštedi najmanje tridesetak miliona u platama, a ni to neće biti dovoljno, ako kupe nekoga, ciljaju Fabijana Ruiza iz Napolija. 

No. bilo kakva transfer aktivnost oko pojačanja biće u senci odlazaka...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Monday, 07.06.2021
14:17

Žele da zadrže Dembelea, nude mu ugovor, on se ne izjašnjava, čeka EURO, Kataloncima se žuri i šta sve ne. The Twilight Zone je hiperrealizam u odnosu na to.