Barselona u nikad goroj situaciji, Laporta najavio još nekoliko pojačanja!? Imena?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 20.06.2021.
12:06
Izvor: Sportske.net

Prvo je rekao da je gore nego što je mislio, a onda...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Đoan Laporta je pojasnio stvari, da on i njegov tim odlučuju, ali je problem zatečeno stanje.

"Još je gore nego što sam mislio, veliki su gubici, rashodi veči od prihoda, plus situacija oko visokih ugovora nas tera na rezove i neke nepopularne izbore. Ne mogu da shvatim da je ovako rađeno i ne isključujem da se sudovi pozabave time", pripretio je povratnik na mesto predsednika bivšoj upravi.

Već je otpušteno nekoliko ljudi iz sportskog sektora, navijače zanimaju pojačanje, do sada su stigli Kun Aguero, Erik Garsija, Memfis Depaj i Emerson Rojal, a Mateo Alemani je prvi čovek kada su transferi u pitanju.

Vratiće se i Žordi Krojf iz Kine da pomogne, a predsednik je najavio još tri ili četiri nova igrača.

Ono što je propustio da pomene je da to zavisi od prodaja prekobrojnih, a ta lista je duga. Od Umtitija, Pjanića, preko Brajvajta, Trinkaoa, možda i Dembelea i Serhi Roberta ako ne produže ugovore pod uslovima kluba. Ima još kandidata za odlazak, ali šta Barsa može da dovede?

Pre svega potreban je vezista, pobegao im je Vajnaldum.

"Postoje klubovi države koje mogu da sebi priušte svakog igrača, o tome neko mora da povede računa", rekao je Laporta aludirajući na PSŽ, pa i Siti.

Što se Sitija tiče, iz Engleske stižu vesti da neće prodavati Laporta i Bernarda Silvu, ali gradski rival Junajted bi, ako ode Pjanić u Juve i Čelsi, mogao da pošalje Donija van de Beka kod Kumana, čime bi još jedan Holanđanin završio u klubu. Kuman traži veznog fudbalera, gledaju jasno, kao i čitava Evropa Lokatelija, ali on je u ovom trenutku za Barselonu preskup, ako ne proda Bosanca. 

Što se štopera tiče, odlazak Lenglea i Umtitija bi svakako značio dolazak novog centralnog defanzivca, pričalo se o De Lihtu, zameni za Dembelea i Pjanića, ali to je sve u domenu nagađanja, Juventus neće prodavati štopera. 

Napad je sa Depajom kompletiran, nedostaje možda jedan desni bek, ali od povratka Beljerina se odustalo, uz to Mingeza bi mogao da dobije šansu, a od ostalih igrača iz drugog tima koji je preuzeo Serhi Barhuan, priliku kod Kumana bi mogao da dobije još Moriba.

Sve u svemu, u kakvoj se situaciji nalazi, Barsa radi dobar posao, videćemo kako će to izgledati najesen, a mnogi i dalje smatraju da je Kuman najslabija karika. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke