Barsi ugovor iz snova i potom najveće pojačanje kao znak da Ćavi ostaje?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.04.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Portugalac prva meta.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona konačno bi mogao da reši sve finansijske probleme novim ugovorom sa kompanijom "Najki". 

Kako prenose katalonski mediji, Barsa je blizu konačnog dogovora vrednog 100 miliona evra po sezoni, uz potencijalni porast na 120 miliona. Takođe, "Najki" je spreman da inkasira istovremeno i dodatni bonus od 100 miliona odmah po potpisu novog ugovora, jer ni po koju cenu ne žele da izgube jednog od najvećih klijenata na fudbalskom tržištu.

Ukoliko Barselona uskoro finišira ovaj dogovor, vratiće se na mogućnost trošenja novca po pravilu 1:1, što se nije desilo godinama unazad.

U tom slučaju, Barselona će moći da krene u napad na velika pojačanja, a prvo je - Bernardo Silva!

Istovremeno, danas su svi renomirani izvori preneli da Silva veruje da je došao trenutak da napusti Siti i njegov san je da pređe u Barselonu. Portugalski mediji pišu da je Silva spreman i na značajno smanjenje plate kako bi omogućio svoj transfer.

On ima klauzulu postavljenu na 50 miliona funti, oko 58 miliona evra, da napusti Siti ovog leta i Barselona će to moći da plati ukoliko potpiše ugovor sa "Najkijem", te proda neke igrače. 

Takođe, ovo znači i da bi Ćavi na kraju mogao da ostane u klubu, jer je jedan od uslova za to bio i transfer Bernarda Silve. 

On je tražio i zadnjeg veznog, ali ta kupovina će zavisiti do zarade od prodaje igrača. 

Navodno, sve ide u pravom smeru, iako je ova sezona za zaborav, Barselona ipak raste sa Ćavijem, a uz pojačanja na račun "Najkija", tim bi konačno mogao da bude konkuretan u Evropi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke