Barsin brutalan plan postaje ostvariv, 110 miliona su već tu, ovo je put do Halanda!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 16.01.2022.
12:48
Izvor: Sportske.net

Đoan Laporta čini sve da ubedi Erlinga Halanda.

Alejandro García
Alejandro García

Povezane vesti

Barselona ima jasan strateški plan da sakupi potreban novac da dovede Erlinga Halanda. 

Norvežanin neće biti jeftin, sa klauzulom, provizijom za Mina Rajolu i Alfija Halanda i njegovu platu na pet godina operacija će iznositi preko 300 miliona evra.

Ipak, ono što je najvažnije jeste klauzula i provizija, jer se one plaćaju odmah. 

Klauzula po ugovoru sa Borusijom iznosi 75 miliona evra, dok Rajola i Halandov otac potražuju zajedno 40 miliona evra. Dakle, 105 miliona je potrebno za Halandov direktan let za Barselonu.

Katalonci će taj novac prikupiti od izvesne prodaje trojice pozajmljenih igrača, u pitanju su - Antoan Grizman, Filipe Kutinjo i Fransisko Trinkao. 

Atletiko će sasvim sigurno ispuniti uslove za obavezan otkup Grizmana, Madriđani će automatski morati da plate 40 miliona evra. Istu sumu će i Aston Vila morati da plati za otkup Filipea Kutinja, koji je zablistao na debiju i postigao je gol i upisao asistenciju. Nema dileme da će Vila želeti da ga otkupi, a Kutinjo baš i nema mnogo opcija. 

Treći je Trinkao, koji igra u Vulvsima, solidan je i izvesno je da će biti otkupljen, a klauzula iznosi 30 miliona evra. Što znači 40+40+30 za njih trojicu i Barsa već ima novca da krene u akciju.

Što se Halandove plate tiče, ona će biti pokrivena odlascima Osmana Dembelea i Samjuela Umtitija, odnosno revidiranim ugovorom Serhija Roberta. Sa ta tri poteza, Barsa će imati 30 miliona evra uštede koliko bi iznosila Halandova plata.

Dakle, nije nemoguće, zar ne? 

Navijači Barse posebno su optimisti zbog dobrog odnosa Đoana Laporte i Mina Rajole, a Halandu sve sviđa što će biti centar projekta, u ekipi koja ima baš ogroman potencijal u narednim godinama.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Sunday, 16.01.2022
21:43

75+40=115 koliko se ja razumijem u matematiku a ne 105 kako ste vi sracunali.