Barsin kasting za desnog beka - "Otpaci" iz Junajteda, Frimpong, Menije, Fojt?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 15.08.2022.
08:40
Izvor: Sportske.net

Ćavi "podviknuo", ali...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Sezar Aspilikueta je bio igrač na koga je Ćavi računao tokom čitavog leta, a zabrana Čelsija da ga proda i na kraju i iznenadna obnova ugovora, pokvarila je Barsine planove.

Aspilikueta je od zimus imao lične dogovore sa Barsom, ali je Čelsi iskoristio klauzulu iz ugovora da mu automatski produži ugovor na još godinu dana, a potom je Aspilikueta odlučio da potpiše i novi na još dve godine.

To je Barsu dovelo do problema, jer Daniju Alvešu nije produžen ugovor, a Ćavi ne računa na Seržinja Desta, koga je tehničkom odlukom izostavio iz prvog kola.

Barsina tuga je ta što je ponovo spala na Serhija Roberta, koji je prošle sezone imao tri povrede, praktično nije ni igrao, pa Ćavi insistira na novom desnom beku. Navodno, Žil Kunde je poručio da ne želi da igra kraj aut linije, iako mu ta pozicija nije  bila strana ni u Francuskoj ni u Sevilji. Ćavi je probao sa Arauhom, koji zaista može da  igra  sve u odbrani, ali je ipak ideja da on i Kunde budu udarni štoperski tandem.

I onda je kasno sinoć Đerar Romero lansirao spisak od petorice desnih bekova koji su trenutno u Barsinom tefteru, a to su - Huan Fojt, Tomas Menije, Aron Van-Bisaka, Dijego Dalo i Žeremi Frimpong!

Van-Bisaka je pao u drugi plan upravo zbog Daloa, ali nijedan nije pokazao kvalitet za Mančester Junajted i zato je čudno što ih prati Barselona. Ipak, Romero naglašava da oni nikako nisu prioritet, samo neke od opcija.

Mnogo veći kandidati su Huan Fojt i Menije. Prvi se preporodio kod Unaja Emerija u Viljarealu, nakon što se nije snašao u Totenhemu, jer je u Premijer ligu stigao mlad i neiskusan. Fojt je starter i u reprezentaciji Argentine, ima 24 godine, sada već poznaje La Ligu i to su njegove prednosti. Ali, s druge strane, navijači su ga već nazvali "Aspilikuetom za siromašne" i pitanje je da li on može da bude prvi desni bek Barselone.

Menije je igrao solidno u Dortmundu, ali Bundesliga nije isto što i La Liga, niti su isto Barsa i Borusija. Menije ima 31 godinu, što je dodatni minus, ali je  plus što košta 10-12 miliona, naspram Fojta za koga Viljareal traži 25. 

I za kraj, Žeremi Frimpong je nepoznanica. U pitanju je mladi desni bek Bajer Leverkuzena, rođen u Amsterdamu 2000. godine, ali je prošao akademiju Mančester Sitija, pre nego što je 2019. prešao u Seltik, da bi potom prošle zime stigao u Leverkuzen. U pitanju je veoma brz i ofanzivan bek, ali navijači strahuju da se ne bi snašao kao ni Seržinjo Dest jer bi Barsa mogla da bude preveliki zalogaj za njega.

Podsetimo, Barsa bi ove  nedelje mogla  da završi transfere Markosa Alonsa i Bernarda Silve koji se polako oprašta od Sitija, ali prethodno mora da proda ili De Jonga ili Depaja, Obamejanga i Desta...

Biće buran prelazni rok do kraja avgusta, a biće i burna sezona na "Kamp nou", ali ako verujete da Barsa može da osvoji titulu i sustigne Real posle kiksa u prvom kolu, kvota u AdmiralBetu je danas još veća - 2,50!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke