Barsin kvartet za budućnost, na stolu već tri potpisa, spremna i zimska bomba!

Autor: Milovan Longinov
subota 04.09.2021.
09:28
Izvor: Sportske.net

Katalonci imaju ozbiljne planove.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Barselona je započela ozbiljnu rekonstrukciju, ovo će biti još jedna godina tranzicije, ali važmi poslovi moraju da budu završeni što pre.

U centru pažnje su novi ugovori za Osmana Dembelea, Pedrija i Ansua Fatija. Barsa od ovog trija ima velika očekivanja, naročito od Dembelea, koji odlascima Mesija i Grizmana mora da iskoči u prvi plan, kada se jednom oporavi od povrede. 

Dembele je prioritet broj jedan, jer mu ugovor ističe narednog leta i Đoan Laporta želi da obezbedi njegov potpis što pre. Francuz je pristao i na smanjenje plate.

Pedri i Ansu Fati će jedini dobiti poboljšane ugovore, jer zaista imaju minimalne. Kao klinci kada su ih potpisivali, niko nije mogao da poveruje da će tako brzo postati važni šrafovi ekipe. Pedri takođe ima ugovor do 2022, ali klub ima opciju da ga produži do 2024. Barsa neće koristiti tu opciju, već će Pedriju odmah ponuditi znatno jači ugovor odmah do 2025. godine.

Slična je priča i sa Fatijem, takođe ima ugovor do 2022, uz opciju da ga produži do 2023. Barsa će i njemu ponuditi jači i dugoročniji ugovor i da oko pomenutog trija gradi novi tim.

Iz Katalonije uveravaju da su sva tri potpisa već na stolu i da će u narednim nedeljama i Dembele i Pedri i Fati potpisati nove ugovore.

Ipak, tu nije kraj, jer će Barsa već na zimu pokušati da dovede Danija Olma! Jedni od najpouzdanijih izvora potvrdili su da je Olmo postigao dogovor sa klubom, pristao je na minimalna primanja i ugovor sve do 2026. godine.

Barsa mu je dala obećanje da će doći po njega već u januaru, dileme nema da će se vratiti, samo je pitanje kada i koliko će RB Lajpcig tražiti novca. Pominjala se cifra od čak 75 miliona evra, ali realno to je previše, Katalonci će pokušati da spuste cenu, naročito što će i Olmo povući ključan potez i izraziti želju da se vrati u svoj matični klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke