Barsin pakao traje, Laporta bez rešenja

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 05.07.2021.
20:35
Izvor: Sportske.net

Bartomeuova zaostavština uništava klub.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona prolazi kroz pravi pakao - kapiten Lionel Mesi čeka novi ugovor, spreman je da ga potpiše, ali Katalonci prvo moraju žestoko da saseku plate unutar ekipe.

Novinar Moi Ljorens, jedan od pouzdanijih iz ESPNa, otkrio je danas da Đoan Laporta u velikom problemu, jer bukvalno nijedan igrač ne želi da pristane na smanjenje plata, a i da napusti klub. 

Problem su ogromne plate koje je Barsa proteklih godina nerealno podizala i davala šakom i kapom svim živim igračima koji su dolazili i nisu doneli ništa.

Umtiti, Pjanić, Kutinjo su prvi u tom redu, a problem bi mogao da napravi i Grizman, koji je drugi najplaćeniji iza Lea Mesija i njegovu platu niko ne može da pokrije.

Sve to otežava Barsinu poziciju u pregovorima sa bilo kojim klubom. Pre svega, ti igrači nisu u samom vrhu, niti su u svom zenitu, naprotiv, svi su na neki način u svom "kanalu" u kom se već mesecima batrgaju.

Jedini koji pristaju da odu su Martin Brajtvajt i Karles Alenja, ali njihove plate su pri dnu platnog spiska i ne predstavljaju toliki problem. Odnosno, njihove prodaje nisu dovoljna rešeanja.

Kapiteni Đerar Pike i Serhio Buskets su pristali na smanjenje plata, no, to je da i dalje nedovoljno.

Pisali smo ranije danas, Barsa bi otprilike morala da "skrati" primanja igračima za oko 200 miliona evra, kako ne bi bila u problemu i kako bi  mogla da pokrije Mesijeva primanja u naredne dve godine.

Kako trenutno stvari stoje, problem neće biti Mesi, niti treba da postoji bojazan oko njega, ali, navijači će morati da se strpe da Laporta pronađe rešenje i znatno skrati primanja igračima, a nepotrebnima nove klubove...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke