Barsin zov upomoć za "Najki", neće Kjezu, već šest puta skupljeg i imaju plan u "minut do 12"!

Autor: Milovan Longinov
utorak 27.08.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Đoan Laporta vadi keca iz rukava, ako je za poverovati.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Barselona i Liverpul bi mogli da obeleže finiš prelaznog roka, a Katalonci su odlučili da daju gas i pokušaju da izvuku keca iz rukava.

Od sinoć je poznato da Liverpul pokušava da preotme Federika Kjezu i iskoristi činjenicu da Barselona ne može da mu garantuje da će uspeti da ga registruje, ali, Katalonci takođe imaju drugi plan.

Navodno, u klubu su shvatili da opet moraju da rizikuju u "minut do 12", baš kao i leta 2022. kada je Barsa u finišu leta povukla finansijske poluge kako bi na vreme registrovala pojačanja kao što su - Levandovski, Rafinja, Kristensen, Kunde. 

Barselona je uspela da iskoristi zakon La Lige i registruje Danija Olma za početak do Nove godine, a onda je usledio novi potez - Katalonci su poslali svu dokumentaciju novog ugovora sa kompanijom "Najki", koji će biti najveći u istoriji fudbala.

Ovaj ugovor je spreman za potpis već nekoliko nedelja, ali je Barsa odlučila da ubrza proces jer nije uspela da proda nijednog "teškaša" i tako zaradi novac. Prema informacijama, "Najki" je ponudio Barsi ugovor sve do 2034. godine, 90 miliona evra po sezoni i odmah 150 miliona za bonus! 

Ukoliko La Liga odobri ovaj ugovor i Barsa i "Najki" ga potpišu, Katalonci će u finišu prelaznog roka pokušati da dovedu bombastično pojačanje.

Pojedini izvori tvrde da je Rafael Leao velika Laportina želja, da je preko svog prijatelja Žorža Mendeša stupio u kontakt sa njim i Portugalac bi rado prešao u Barselonu. Katalonci bi u slučaju da ugovor sa "Najkijem" bude verifikovan do četvrtka, ponudili Milanu 90 miliona evra i pojedine igrače u trampi. 

Istovremeno, Fabricio Romano uverava da od ovog nema ništa i da Leao sigurno ostaje, ali, informacija o poslatim dokumentima ugovora Barse i "Najkija" stigle su nešto kasnije.

Nije isključeno da su ovo standardne Laportine dimne bombe kako bi prikrio realno stanje i navijačima dao lažnu nadu da je ovako nešto moguće. Katalonski novinari skloni su da podupiru ovakve priče bez realnih osnova, ali jeste činjenica da su Barsa i "Najki" odavno dogovorili novi ugovor, ali se iz nekih razloga i dalje čekao trenutak za potpis.

Da li je to opet u "minut do 12"?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke