Barsina (ne)moguća misija - Dekova crna lista, petorica donose 200+ miliona?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 25.03.2024.
23:05
Izvor: Sportske.net

Katalonci imaju jasnu misiju.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona ponovo priprema ozbiljnu rekonstrukciju.

Pouzdani katalonski mediji večeras otkrivaju da je Đoan Laporta dao zeleno svetlo za prodaju nekih važnih i manje važnih igrača koji bi trebalo da inkasiraju preko 200 miliona evra narednog leta.

Sportski direktor Deko sastavio je tu listu igrača za odstrel, mada se sigurno teško složio da je na istoj i njegov bivši klijent Rafinja, kao i Andreas Kristensen ili Žil Kunde, odnosno Erik Garsija, Klemen Lengle i - Ansu Fati!

Upravo je Fati najveći "bum", jer je u pitanju dete kluba, dobio je Mesijevu "desetku", ali je otišao na pozajmicu u Brajton kako bi povratio formu. Ipak, u tome nije uspeo, opet se povređivao i Barsa nema izbora nego da ga unovči. Njegov agent je Žorž Mendeš, tako da nema dileme da će mu naći neki klub.

Uz njega, očekuje se da pozamašnu zaradu donese Rafinja. Al Hilal navodno nudi 100 miliona evra, ali Brazilac odbija da ode u Saudijsku Arabiju u najboljim godinama. 

Andreas Kristensen i Žil Kunde su izabrani da jedan mora da ode. Ronald Arauho i Pau Kubarsi postaju tandem za budućnost, Injigo Martinez ne može da donese neku zaradu i on će ostati u rotaciji. Kunde i Kristensen bi mogli da budu "teškaši" na klupi kada na leto dođe jak zadnji vezni i kada se oporavi i Alehandro Balde, pa se Žoao Kanselo vrati na desni bok. Jasno je da je Kunde vredniji, ali Kristensen je na ceni u Premijer ligi. 

Za kraj, tu su povratnici Klemen Lengle i Erik Garsija, kojima na leto ističu pozajmice u Aston Vili i Đironi. A ako nema mesta za Kristensena ili Kundea, kako onda da bude za njekog od njih? Đirona planira da otkupi Garsiju, baš kao što i Vila želi da zadrži Lenglea, samo je pitanje u kojim uslovima.

Računica nije nemoguća, Barsa bi zaista mogla da inkasira preko 200 miliona evra od prodaje petorice igrača, provizorno - Rafinja za nekih 70-80, Fati za 40-50, Kristensen za 30-40, i Lengle i Garsija da popune onaj nedostatak da zaokruže na 200, šta mislite? 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke