Barsina "pljačka" decenije dokaz kakav je maher Đoan Laporta!

Autor: Milovan Longinov
subota 24.07.2021.
10:05
Izvor: Sportske.net

Šta se krije iza svega?

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

U jeku najveće finansijske krize u istoriji kluba, Barselona ne može da dovodi pojačanja, ili ipak može, preko B tima?!

Ovo je jedna prilično zanimljiva priča o tome kako je Đoan Laporta načelno doveo igrača za Barselonu B, ali su svi već posle prvih 45 minuta videli da će biti zlatna rezerva u prvom timu.

U pitanju je mladi, 17-godišnji Jusuf Demir, koji je tek pristigao iz bečkog Rapida na POZAJMICU u Barselonu B. 

Međutim, Laporta je to uradio svesno, jer plate i transferi B tima ne ulaze u bilans i platni spisak prvog tima, pa je tako sebi napravio prostor da ga svakako dovede na "Kamp nou".

Austrijski mediji tvrde da je Rapid imao brojne ponude za jednog od najtalentovanijih igrača Evrope, ali da je Demir želeo samo u Barsu. Rapid je morao da popusti, ali je problem bio u tome što Barsa nije imala novca da ga odmah plati.

Tako  su došli do idealne formule - Barsa će platiti 500.000 evra za njegovu pozajmicu uz otkup za 10 miliona narednog leta.

Navodno, Ronald Kuman je impresioniran onim što vidi kod Demira, koji trenira sa prvim timom i plan je da on bude "novi Pedri". Svi znamo šta je Pedri uradio za samo godinu dana, od dolaska u Las Palmas, postao je motor Barselone i reprezentacije Španije.

Demir po stilu podseća na Mesija, izuzetan je u igri jedan na jedan, levonog, ali može da igra na oba krila. Kuman ga vidi kao Mesijevu zamenu i da smatra da je Demir daleko bolji od Trinkaa koji je otišao na pozajmicu pošto ništa nije pokazao u prvoj godini u Barsi, a plaćen je 31 milion evra. 

Kako je i Osman Dembele povređen, Ansu Fati stiže na teren tek u drugoj polovini septembra, Demir bi mogao da bude Barsino veliko iznenađenje. 

Zapamtite ovo ime, možda će ovo biti Barsina još jedna "pljačka" decenije, baš kao i sa Pedrijem.

I možda je i zbog toga pravi trenutak da probateda naplatite sjajnu kvotu da će  Barselona osvojiti titulu u Španiji, odigrajte odmah OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke