Barsina prva značajna prodaja, do kraja juna moraju još trojica!

Autor: Milovan Longinov
subota 10.06.2023.
12:40
Izvor: Sportske.net

Katalonci počeli rasprodaju precrtanih.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Barselona nema mnogo vremena da reši finansijske probleme i do 30. juna mora da proda neke igrače kako ne bi imala problema sa fer-plejom.

Prema današnjim informacijama, naredne nedelje bi Totenhem mogao da aktivira mogućnost i da otkupi Klemena Lenglea. Barsa je najpre očekivala 20 miliona evra, ali će pristati i na 12, jer Francuz u narednoj sezoni ima ogromnu platu, jer je ranije pristao da mu se veći deo usled krize tokom pandemije, isplati od 2023/24. 

Katalonci bi njegovom prodajom uštedeli i dodatnih 18 miliona evra, što je mnogo znajačnije od samog obeštećenja od 12 miliona. 

Novi menadžer Angelos Postekoglu je aminovao Lengleov otkup i sve bi trebalo da bude realizovano u narednim danima.

Nakon toga, Barsa kreće u još važnije prodaje, a na listi su - Frank Kesi, Ansu Fati i Feran Tores. Oni su svi upućeni od strane Ćavija da neće imati veliku minutažu, posebno zbog činjenice da stiže Ilkaj Gundogan i da Ćavi želi i Džošuu Kimiha, pa je Kesi prekobrojan.

Fati i Tores neće imati minutažu zbog Dembelea, Rafinje i Gavija, koji će u slučaju dolaska dvojice veznih nastaviti da igra kao levo krilo. 

Barsa se nada da će trojicu igrača prodati do 30. juna i da će od njih inkasirati preko 100 miliona evra. Nekim nagađanjima u medijima, Kesi i Tores su dostupni za 30-35 miliona evra, dok je Fati više na ceni, ali za sada nema ponuda većih klubova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke