Barsina savršena zima, dupla trampa, Ćavi "aminovao" Hrvata i Belgijanca!

Autor: Milovan Longinov
utorak 17.01.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

Katalonci bi rado trampili suvišne igrače.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona bi do kraja prelaznog roka mogla da trampi igrače sa Interom i Atletiko Madridom.

Kao što se zna, Memfis Depaj nije u planovima Ćavija Ernandesa, ali je Holanđanin odbio da ode u Inter, baš kao što je i Ćavi Ernandes odbio Hoakina Koreu u trampi. 

Ipak, moglo bi da dođe do druge trampe između Barse i Intera. Milanski klub je ponudio Barsi Marcela Brozovića u razmenu za Frenka Kesija i Ćavi je navodno dao zeleno svetlo.

Kesi se ipak nije snašao u Barsinom sistemu, nije klasičan zadnji vezni, a za poziciju centralnog veznog nema dovoljno dobru tehniku i brzinu, zbog čega su napadi prilično sporiji kada je neophodan brži protok lopte.

Brozović bi bio odlična alternativa za Busketsa, iako je stariji od Kesija, ima "pluća", može mnogo da trči i učestvuje u igri i Ćavi ga vidi kao solidno kratkoročno rešenje u naredne dve, tri sezone. 

U ovoj priči je jedini problem Kesi, koji je i pored manje minutaže srećan u Kataloniji, dok bi Brozović rado otišao u Barselonu.

Druga potencijalna trampa Barselone je sa Atletikom. Za razliku od Intera, Atletiko privlači Depaja i Holanđanin bi otišao u Madrid kao zamena za Žoaa Feliksa. 

Barsa je spremna da ga pusti, ali Ćavi želi Karaska, koga vidi kao dobru opciju sa klupe, jer je klasično levo krilo, dok Depaj nikada nije imao pravu poziciju u Ćavijevom sistemu. 

Karasko bi takođe rado prešao u Barselonu, ali u ovoj priči "zateže" Simeone koji ne želi da se odrekne Belgijanca.

Pouzdani novinar Feran Martinez piše da je Barsi ostalo još dve nedelje da realizuje ove dve trampe i da nije nemoguće da se do kraja ipak dogode, ako Kesi shvati da neće mnogo igrati, kao i da ako Karasko ubedi Atletiko da ga pusti u Kataloniju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke