Barsine "bombe" ovaj put baš brinu - Nemac od 33 i Španac od 34 godine menjaju - Busketsa?!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 19.01.2023.
15:20
Izvor: Sportske.net

Dve zanimljive vesti iz Barselone ovog popoodneva.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona biće aktivan i u 2023. godini, ali se ipak, očekuje da bude uzbudljivije na leto.

Prva bombastična vest jeste - Ilkaj Gundogan. Novinar Hose Alvarez, koji je blizak prijatelj sa Kunom Aguerom i koji je prvi lansirao njegov transfer u Barselonu daleko pre svih, danas se uživo javio u emisiju "El Čiringito".

On je potvrdio sa sigurnošću svojih izvora da će Ilkaj Gundogan preći u Barselonu na leto, kao slobodan igrač, kada mu istekne ugovor sa Mančester sitijem. 

Spekulisalo se da Siti i Nemac napreduju u pregovorima, ali se o njima ne piše već neko vreme. Gundogan na jesen puni 33 godine i ovo je pravi trenutak ako želi da zaigra za još jedan veliki klub, kao što je Barselona. 

Gundogan ipak neće biti zamena za Serhija Busketsa, jer ga Ćavi navodno vidi na poziciji centralnog veznog, kao Pep Gvardiola, pa će on tako biti mentor Gaviju i Pedriju i pre će biti da menja Frenka Kesija koji nije zadovoljio i koji bi mogao da ode već ove zime u Inter.

Ali, zato je druga vest koja će još više šokirati navijače - zamena za Busketsa - Dani Pareho!

Vezista Viljareala je samo godinu dana mlađi od Busketsa, ali Ćavi voli njegove karakteristike kao zadnjeg veznog u Viljarealu i može da ga dovede za malo novca, jer na leto ulazi u poslednju godinu ugovora.

Đerar Romero i Havi Migel su potvrdili da je Dani Pareho po ukusu trenera Barse, ali samo ako Buskets zaista ode na leto i uz to će Španac biti samo kratkoročno i prelazno rešenje na sezonu do dve. 

Navijači nisu oduševljeni, jer nisu bili baš za Pareha ni 2018. kada ga je želeo Ernesto Valverde, a i ruku na srce, Gundogan ima 33, Pareho će u aprilu 34, stoga imaju i razloga za brigu. 

Uglavnom, ovo su preneli pouzdani izvori, pa ćemo pratiti dalji trag ovih informacija u narednim mesecima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke