Barsini svi putevi vode ka - Minu Rajoli, tandem najboljih na svetu za nikad jači tim?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 21.02.2022.
16:30
Izvor: Sportske.net

Barsa kuje velike letnje planove...

EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI
EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Povezane vesti

Barselona se reaktivirala u trci za potpis Matijsa de Lihta.

Pouzdani izvori iz Katalonije preneli su danas da Barsa namerava da dovede štopera, jer Samjuel Umtiti i Klemen Lengle odlaze, pa praktično ostaju samo veteran Đerar Pike, Erik Garsija i najbolje ocenjeni ove sezone - Ronald Arauho.

Trener Ćavi Ernandes je zainteresovan i za Žila Kundea, ali je Sevilja tvrda u pregovorima za njegov odlazak, naročito u redove direktnog rivala. Zato se Barsa okrenula De Lihtu, koga zastupa Mino Rajola.

Đoan Laporta je blizak sa Rajolom, više puta smo pisali da baš tom linijom predsednik Barse želi da dovede i Erlinga Halanda, a sada i De Lihta.

Holanđanin neće biti jeftin, ali se u Barsi uzdaju da će Juve ipak biti otvoreniji za pregovore zato što je De Liht najplaćeniji u italijanskoj ekipi.

U nekoliko navrata spekulisalo da Juve razmatra da ga proda, jer bi i zaradio i odrekao se njegove plate, ali ni Juve ne sme da dopusti da ne dovede podjednako dobrog štopera.

Bonući i Kjelini su u godinama, ne mogu da igraju u žestokom ritmu tokom čitave sezone, a ne treba zaboraviti da će se na leto sa pozajmice iz Atalante vratiti Merih Demiral. 

Sve u svemu, Mino Rajola drži ključ Barsinih najvećih želja, to su sada i Haland i De Liht, a ne treba zaboraviti ni da je u igri Ajaksov Nusair Mazraui kome ističe ugovor na leto i koji je takođe na radaru Katalonaca.

Međutim, da bi poslovi sa Rajolom, Dortmundom i Juventusom bili mogući, moraće da ode čak 10 igrača, a to su pomenuti Lengle i Umtiti, potom golman Neto, Oskar Mingeza, Serhi Roberto kome ističe ugovor, ali ima platu 10 miliona, onda - Martin Brajtvajt, Miralem Pjanić (kada se vrati iz Bešiktaša), Osmanu Dembeleu takođe ističe ugovor, a nije isključeno da klub odluči da zaradi na prodaji Depaja i Desta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke