Barsino savršeno leto za "nula" evra, a po pojačanje u svakoj liniji tima!

Autor: Milovan Longinov
utorak 21.03.2023.
16:30
Izvor: Sportske.net

Katalonci pripremaju teren za letnji prelazni rok.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona i dalje se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, stoga će i ovog leta verovatno morati da se okrene jefitnijim opcijama.

Srećom, na tržištu ima vrhunskih slobodnih agenata, kojima ugovori ističu 30. juna, a svakako da je najzvučniji - Lionel Mesi, o čijem povratku se spekuliše već neko vreme. 

Renomirani katalonski novinar Đerar Romero je danas ponovo govorio o letnjim planovima i po ko zna koji put podvukao da Mesi ne želi da produži ugovor sa Pari Sen Žermenom.

"Leo Mesi neće produžiti ugovor i njegova želja, a posebno njegove porodice je povratak u Barselonu. Mesi je svom najbližem okruženju rekao da se njegova deca najlepše osećaju u Barsi i da im ne prija Pariz. Antonela je takođe oduševljena idejom o povratku. Ipak, to ne znači da će doći do transfera. Za to je potrebno da poklopi mnogo stvari i ispuni nekoliko zahteva", rekao je Romero.

On je istovremeno potvrdio da je Barsa postigla usmeni dogovor sa Injigom Martinezom, kome takođe ističe ugovor sa Atletik Bilbaom.

"Sve je dogovoreno. Injigo će preći u Barselonu, ali će posao morati da sačeka uslove zbog fer-pleja. Brojke nisu precizirane zbog toga. Injigova žena je već počela da traži kuću u Barseloni", rekao je Romero.

Za kraj, ponovo se pojavila ozbiljna glasina o Ilkaju Gundoganu. O njemu danas nije govorio Romero, on je pre neki dan otkrio da ga Barsa želi, a sada i drugi izvori javljaju da je Nemac polaskan idejom da se preseli na "Kamp nou". 

Njegovi pregovori sa Sitijem i dalje nisu propali, ali deluje da bi Barsa mogla da ga privuče sa Ćavijevim projektom.

Što se tiče ostalih želja, najveća je desni  bek, ali Ćavijeve mete su skupe - Huan Fojt i Žoao Kanselo, međutim, problem je što su njihovi otkupi papreni. Siti za Kansela traži 70 miliona evra, dok je Fojtova klauzula postavljena na 65. 

No, da li postoji navijač Barselone koji ne bi bio prezadovoljan da Injigo zameni Erika Garsiju u rotaciji, da Gundogan pojača konkurenciju i sprema Busketsovu penziju, i da Mesi zapleše poslednji ples?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke