Barsino zimsko rešenje - Đironin kapiten! Moguća i trampa?

Autor: Milovan Longinov
subota 30.12.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Katalonci opet sklapaju posao.

EPA-EFE/Siu Wu
EPA-EFE/Siu Wu

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona po svaku cenu želi novog vezistu u zimskom prelaznom roku, a nova meta je - Aleiš Garsija.

U pitanju je 26-godišnji kapiten Đirone, koji je posebno eksplodirao ove sezone. Njegova karijera je zaista čudna, jer je svojevremeno kao tinejdžer postao deo Siti grupe, tačnije Mančester sitija koji ga je doveo iz matičnog Viljareala. 

On je prvi put u Đironu stigao još 2017. godine na pozajmicu, ali se tada i nije nešto pokazao pošto je usledila nova pozajmica u belgijski Muskron. Njemu je istekao ugovor sa Sitijem leta 2020. kada je kao slobodan izabrao - Dinamo Bukurešt!

Koliko ni tamo nije impresionirao potvrđuje činjenica da je već posle godinu i po, u zimu 2021. ponovo bio slobodan i tada je potpisao za Eibar, sa kojim je potpisao kratkoročan ugovor do leta 2021. Na leto 2021. odlučio je da ode u Đironu i tek tada je u svojoj 24. godini počeo da igra sve bolje i bolje.

Mičel mu je dao kapitensku traku i do sada je za Đironu odigrao 150 utakmica uz učinak od osam golova i 19 asistencija. Po mnogim parametrima je među najboljim veznim igračima ove sezone.

Ćavi ga vidi kao idealno rešenje usled povrede Gavija i činjenice da Pedri opet kuburi sa zadnjom ložom. 

Garsijina klauzula iznosi 20 miliona evra, ali Barsa želi da u operaciju uključi Oriola Romeua, kojeg bi posle šest meseci vratila u Đironu, mada se pominje i Pablo Tore, Barsin igrač na pozajmici u Đironi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke