Barso, mora li i novi napadač da bude Holanđanin?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 22.08.2021.
10:43
Izvor: Sportske.net

Ttradicija se nastavlja? Videćemo u narednih deseta dana...

EPA-EFE/KOEN VAN WEEL
EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Povezane vesti

Barselona i dalje čeka, sportski sektor je uveren da će poslednjih dana prelaznog roka iskočiti neka lou-kost opcija za napad. Naime, Kuman želi još jednog špica, klasičnog napadača i njegov zemljak Luk De Jong se u to uklapa.

Ovaj veoma iskusni fudbaler, legenda PSV se nije proslavio za dve godine u Sevilji, dao je samo deset golova. Doduše 30-godišnji fudbaler je imao dosta problema sa povredama. Sada su Andalužani doveli Rafu Mira i žele da se oslobode De Jonga, nude ga Barsi, ali nema odgovora.

I sam Holanđanin koji je za "Oranje" odigrao blizu 40 mečeva i koga Kuman dobro poznaje ne bi imao ništa protiv da se preseli na "Kamp Nou". On ima ponudu Vest Hema (u PL je odigrao desetak mečeva za Njukasl, nije se upisao), ali ne može da mu pobegne povratak u PSV za koji je u pet godina dao blizu 100 golova, osvojio i tri titule prvaka. U stvari, kada je on otišao, Ajaks je započeo svoju dominaciju u prvenstvu. 

Holanđani od Krojfa dominiraju u Barsi kada su stranci u pitanju i sam Kuman je legenda kluba, a u ovom trenutku u svojim redovima Katalonci imaju Depaja i De Jonga, Amerikanac Dest je takođe prošao holandsku školu fudbala...

Barselona je sinoć samo remizirala kraj katedrale protiv Bilbaoa, bilo je 1:1, pa se sada pominje već kao potreba dovođenje napadača posle odlaska Mesija i teže povrede Kuna Aguera. 

Kada su holandski napadači u pitanju, u Kataloniji su posle Krojfa igrali Neskens, Overmars, Klajvert, zaboravljeni Afelaj kao i Krojfov sin Đordi. 

Najbolji posle Krojfa je svakako bio Klajvert koji je postigao najviše golova od svih Holanđana, 122 u 257 nastupa za klub. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke