Bejl "kopi", Azar "pejst", u ovu diskontnu cenu je teško verovati!

Autor: Boris Jovanović
sreda 19.01.2022.
09:24
Izvor: Sportske.net

Da li je na pomolu nova glavobolja za Florentina Pereza?

 EPA-EFE/JUSTIN LANE
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Povezane vesti

Nema sreće za Edena Azara, Real je izgubio svaku nadu, ovo je treća sezona, daleko je od tima, ako stigne Mbape što je manje-više izvesno, Real sebi ne može da dozvoli da čovek sa takvim primanjima sedi na klupi. Ponovila bi se situacija oko Bejla, Belgijanac ima ugovor još dve godine, sigurno mu ne visi mesto u reprezentaciji, iako sedi na klupi.

Španski izvori saoštavaju da je Real spreman da praktično pokloni Azara, tačnije proda ga za dvadesetak miliona evra, pet puta manje nego što su ga platili. Ali, to bi značilo uštedu od oko 80 miliona bruto koliko bi trebalo da ulože u njega u poslednje dve godine ugovora. Merengesi nemaju ništa protiv da ga sada pozajme sa obaveznim otkupom na kraju sezone, ali nema zainteresovanih.

Razlog je plata, Čelsi nije baš raspoložen da ga vrati, uz to, ne žele da pregovaraju sa Realom zbog činjenice da ovi jure Ridigera i žele da ga dovedu bez obeštećenja. Pominjan je Liverpul, ali to je nerealna opcija, dok Azar i ne pomišlja na Njukasl. Za italijanske klubove je preskup, ostaje, pogađate verovatno, varijanta po kojoj bi se preselio u Pariz, ponovo na leto zakazao sastanak sa Zidanom, ako nekadašnji trener Reala, i Azatov idol sedne na klupu "Svetaca". 

Ali, i to nije verovatno. Leonardo razmišlja u pravcu podmlađivanja ekipe, uz to, potreban mu je klasičan napadač koji će zameniti Mbapea, ni sam budžet za plate ne bi bio lako uklopljen, ako kao slobodni agenti stignu Pogba, možda i Ridiger (nisu odustali od Halanda).

Zbog toga bi Real mogao da se suoči sa "Bejlom posle Bejla", igračem koga ne mogu da prodaju zbog ogromne plate, a kome ne pada na pamet da se odrekne novca. Azar je inače najplaćeniji igrač Reala i drugi sa najvećim primanjima u istoriji, posle Kristijana Ronalda. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke