Bekam i Mesi u misiji - Inter Majami pravi američki "tim snova"!

Autor: Milovan Longinov
subota 10.06.2023.
09:10
Izvor: Sportske.net

Inter Majami će definitivno biti najgledaniji tim u MLS.

EPA-EFE/JUAN HERRERO
EPA-EFE/JUAN HERRERO

Povezane vesti

Lionel Mesi je pojačao Inter Majami, ali to je tek početak.

Najpre, očekuje se da Herardo Martino postane novi trener. Mesi je blizak sa njim, sarađivali su u Barseloni u jednoj sezoni 2013/14, a kasnije je "Tata" bio i selektor Argentine sa kojom je izgubio dva finala Kopa Amerike. Nakon toga je vodio Atlantu junajted, tako da poznaje MLS, sa ovim timom je osvojio Kup. Od 2019. do 2022. bio je selektor Meksika sa kojim je takođe izgubio dva finala Gold kupa. 

Ipak, kako dolazi umesto Fila Nevila, jasno je da Inter Majami ipak dobija daleko boljeg stručnjaka na klupi.

Ali, to nije sve. Luis Suarez je u jednom intervjuu nakon Mesijevog transfera potvrdio da je zajednička ideja da on i Argentinac zaigraju u jednom klubu. To svakako neće biti Gremio, a mogao bi da bude upravo Inter Majami. I porodica Suarez bi rado živela na Floridi, a nije tajna da su najbolji prijatelji sa Mesijevima.

Još je izvesniji dolazak Barsinog donedavnog kapitena Serhija Busketsa. On je napustio Barsu po isteku ugovora, ali je i poručio da više neće igrati u Evropi. Iako ima ponude iz Katara i Saudijske Arabije, Buskets bi takođe radije izabrao život u Americi, a sa Mesijem je takođe blizak prijatelj. 

Spekuliše se da bi put Majamija mogli i Đordi Alba i Anhel Di Marija, ali je nemoguće da će Dejvid Bekam okupiti baš sve Mesijeve prijatelje u ekipi.

No, za početak, Suarez i Buskets, uz Herarda Martina na klupi, mora da bude dovoljno za vrh MLS...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke