Benfika u 2014. godini - Koliko su zaradili od transfera?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.12.2014.
22:07
Izvor: Sportske.net

Neverovatno poslovanje imaju dva velika kluba u Portugalu, Benfika i Porto znaju da posluju. Znate koliko je zaradila Benfika?

Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Povezane vesti

Benfika je poznata u svetu fudbala po sjajnom skautingu, neretko se dešavalo da kupe igrača za manje od milion evra i da ga prodaju za sumu veću od 25 miliona.

Ova godina će biti zabeležena zlatnim slovima u poslovanju Benfike koja je ostala bez velikog broja igrača, ali sa kasom nikad punijom.

U 2014. godini prvo je prodat Nemanja Matić Čelsiju i to je jedini igrač koji je ove kalendarske godine napustio klub, a da je u pitanju prethodna sezona.

Čelsi je morao da plati za njega oko 27 miliona evra.

Lazar Marković je prodat početkom letošnjeg prelaznog roka, a Benfika je za srpskog reprezentativca inkasirala čak 25,55 miliona evra.

Još jedan veliki transfer se desio tada, Jan Oblak je prešao u Atletiko Madrid, a Benfika je zaradila još 16 miliona evra.

Enco Perez je pre nekoliko dana ugovorio transfer u Valensiju, Benfika je već dobila 25 miliona evra što je i potvrđeno na njihovom sajtu.

Uz pozajmice (među kojima je zarada i od Filipa Đuričića za koga mogu dobiti i još 7 miliona evra ukoliko se Majnc odluči da ga potpiše na kraju godine), bonuse koje dobijaju, neisplaćene transfere od ranije, Benfika je zaradila u 2014. godini daleko preko 100 miliona evra.

Portugalski poznati medij, "Rekord", u svom izdanju od danas je napravio retrospektivu po kojoj je Benfika zaradila od transfera čak 154 miliona evra!

Pored toga, za Talisku, fenomenalnog zadnjeg veznog kojeg je Benfika kupila za 4 miliona evra, Benfika je odredila cenu od 40 miliona evra, a zainteresovanih ima.

Ima li neko bolje poslovanje u Evropi?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Tuesday, 30.12.2014
23:13

a gde su pare od prodaje markovica koje treba partizan da dobije?

avatar
Marko Djordjevic
Tuesday, 30.12.2014
23:50

Kod Djure u dzepu.

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Wednesday, 31.12.2014
15:07

da a bila je lepa prica i sada od nove prave da treba da stignu neke pare od njegove dalje prodaje a isto i za mitrovica