Besprekorni prelazni rok - Artetin briljantni plan se završava, još samo ova tri posla!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 29.08.2022.
22:10
Izvor: Sportske.net

Sjajan posao je odradio Arsenal i mogao bi biti još bolji.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

U poslednju nedelju prelaznog roka Arsenal ulazi sa nekoliko zadataka. 

Nakon dovođenja pojačanja poput Meta Tarnera, Markinjoša, Fabija Vijere, Gabrijela Žezusa i Oljeksandra Zinčenka, vreme je za neke nove korake uprave kluba. 

Podsetimo, klub su napustili nekada bitni igrači, Nikolas Pepe, Lukas Toreira i Bernd Leno, između ostalih. Sva trojica su praktično bili neželjeni u novoj sezoni.

Šta bi moglo da se dogodi do kraja prelaznog roka?

Pre svega, odlasci dvojice fudbalera, u pitanju su Ejnsli Mejtland-Najls i Ektor Beljerin. Prvopomenuti nije odigrao niti jedan minut ove sezone, nudi se mnogim timovima, ali se čini da je Sautempton najrealnija opcija, makar za sada. Pominje se i Bornmut. Beljerin takođe nema mesta kod Artete, navodno želi da se vrati u Betis gde je proveo prethodnu sezonu, videćemo da li će mu želja biti uslišena, odnosno da li će se klubovi iz Sevilje i Londona usaglasiti oko detalja. Postoji mogućnost i raskida ugovora sa Beljerinom. 

Rajs Nelson će ostati, po svemu sudeći, a da li neko dolazi?

Traži se napadač koji može da odigra na više pozicija, nešto poput Pepea, njegova prirodna zamena, ali ne po svaku cenu. Pedro Neto je takav igrač, moguće je da već postoje kontakti, ukoliko bi njega doveli završili bi ogroman posao. 

Mikajlo Mudrik je takođe interesantan, skauti Arsenala su oduševljeni njegovim izdanjima za Šahtjor, pa nemojte se iznenaditi ukoliko dođe do veoma interesantnog transfera. 

Veza?

Teško da će Arsenal dovesti još nekoga, iako se pominje Tilemans iz Lestera, fudbaler koji ima samo još 12 meseci ugovora i koji je verovatno jeftin, problem bi mogla da bude njegova plata koja nikako nije mala. 

Dakle, Arsenal je veoma blizu ostvarivanju svog cilja, suvišni su otišli i čeka se odlazak još dvojice koji terete budžet, a ukoliko dođe jedan od dvojice pomenutih napadača, prelazni rok će biti završen na najbolji mogući način. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke