Bez milosti, Juventus otpisao dve velike zvezde!

Autor: Boris Jovanović
subota 03.08.2024.
12:05
Izvor: Sportske.net

Resetovanje tima...

Beta/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Beta/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Povezane vesti

Juventus i dalje čeka nova pojačanja, pisali smo, spremni su da ulože novac u još tri igrača, po jednog u svakoj liniji tima.

Prva meta je Kompajners, otišla je nova ponuda na adresu Atalante, 50 miliona, ali "Boginja" traži 10 više. Ipak, Holanđanin želi u Juventus, stvar će biti rešena, na ovaj ili onaj način u narednih sedam dana.

Adejemo iz Dortmunda je teška meta, pisali smo i o Niku Gonzalesu iz Fiorentine koga želi baš Atalanta, a nekako najlakši posao bi bilo dovođenje spoljnog ofanzivca Galena iz Portoa. Ovaj Brazilac sa pasošem Portugala je prošle godine dao 16 golova i imao 12 asistencija.

Za odbranu, već se zna, blizu je Todibo iz Nice, taj transfer bi mogao da bude završen za par dana, čeka se odlazak Ruganija, u Ajaks.

Kada su odlasci u pitanju, tu nema milosti.

Direktor Đuntoli insistira da Kjeza bude prodat godinu dana pre isteka ugovora, novi trener Mota nije pozvao italijanskog reprezentativca za večerašnji meč protiv Bresta. I Tijago Đalo izostaje, Portugalac koji je došao iz Lila prošle zime se nije snašao i mogao bi da bude prosleđen na pozajmicu. Pominje se čak da će biti deo posla za napred pomenutog Galena.

Nema mesta ni za Kostića, MekKenija, oni neće biti u postavi večeras, a trebalo bi da debituje Daglas Luiz pojačanje iz Vile, igraće i Kabal, Kefren Tiram i Di Gregorio od pojačanja. Takođe meč bi trebalo da počne Adžić, Crnogorac koji je stigao iz Budućnosti i priprema se sa prvim timom, ali bi verovatno trebalo tokom sezone da bude u mlađoj ekipi koja igra u Seriji C.

Mota ne računa ni na jednog od najboljih golmana Evrope, Šćešnog, kao i Kjeza, on je otpisan. Poljak je čekao ponude iz Saudi Arabije, MLS, ali nema zadovoljavajućih opcija. Interesuju se i klubovi iz PL gde je ovaj sjajni čuvar mreže branio za Arsenal punih osam godina. Međutim, problem je ogromna plata od šest miliona evra. 

U svakom slučaju start prvenstva je za dve nedelje, u prvom kolu stiže Komo sa Fabregasom na klupi. Prvi meč na pripremama u Nemačkoj je izgubljen od Nirnberga, posle meča sa Brestom večeras u Peskari, sledi generalna proba narednog vikenda sa Atletiko Madridom u Geteborgu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke