Bila bi šteta - Leto odluke i za Kevina de Brujnea

Autor: Nemanja Janošev
utorak 27.02.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Posle Evropskog prvenstva, odluka bi trebalo da nastupi.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaler Mančester sitija Kevin de Brujne mogao bi da napusti taj klub tokom letnjeg prelaznog roka.

Često to vidimo na delu, ali nije zgoreg ponoviti kada god je to moguće - Kevin de Brujne je esencijalni deo tima Pepa Gvardiole. Mančester siti prosto nije ista ekipa bez njega i sa njim na terenu. Uticaj koji Belgijanac ima, uz Rodrija, je ono bez čega Mančester siti teško da može u ovom trenutku.

Ali, možda će se od leta morati naviknuti na tako nešto jer Kevin de Brujne očekuje pozive iz Saudijske Arabije. Očekuje, ne znači da će ih prihvatiti. Jer, inicijalno, nije bio za odlaske brojnih fudbalera u tu zemlju poslednjih nekoliko prelaznih rokova, ali sada razni izveštaji kazuju da više nije potpuno protiv te ideje. Iako pruža izvanredne partije i uživa u igri, česte povrede i izostanci ga frustriraju i nema sumnje da bi to lakše podneo u Saudijskoj Arabiji gde intenzitet nije ni blizu onom evropskom.

Zvaničnu ponudu nikada nije dobio, ali posle Evropskog prvenstva ona bi trebalo da stigne na njegovu adresu. Ugovorom sa Mančester sitijem je vezan do 2025, ponuda nekog od najvećih arapskih klubova bi trebalo da bude unosna, odnosno, nije im problem ni da pretplate igrača. Stoga ne može se potpuno isključiti njegov odlazak na Bliski istok.

Bila bi zaista velika šteta za evropski fudbal ukoliko bismo ostali bez još jednog virtuoza na najvećoj svetskoj sceni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke