Birmingem "gori" - Brazilac ozvaničen, a stiže i Džerardov saigrač?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 02.06.2022.
09:16
Izvor: Sportske.net

Da li mogu ostvariti uspešnu saradnju i van terena.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Aston Vila je ozvaničila transfera Dijega Karlosa. 

29-godišnjak dolazi iz Sevilje neobelodanjenu sumu, ali "šuška" se da je transfer štopera vredan oko 26 miliona funti. Defanzivac je stavio paraf na četvorogodišnji ugovor. 

A ono što "pali" maštu navijača kluba iz Birmingema, a donekle i pristalica Liverpula, jeste potencijalni dolazak Ćabija Alonsa kao desne ruke Stivena Džerarda. 

Premijerligaš ima velike planove za narednu sezonu, "vilijani" žele Evropu. Pre Karlosa, ozvaničen je i definitivan ostanak Kutinja na "Vila Parku". 

Sa druge strane Ćabi Alonso napušta svoj Real Sosijedad. Španac je vodio tri godine B tim kluba u kojem je ponikao. Vreme je za novi korak, videćemo da li je naredni angažman na klupi pored njegovog nekadašnjeg saigrača. 

Džerardov dosadašnji asistent, Majk Bili preuzima KPR, tako da bi se mogla obnoviti nekadašnja saradnja dva velemajstora na sredini terena. Ovog puta pored aut-linije. 

Džerard je u svojoj autobiografiji iz 2015., kad još nije postao trener, naveo Alonsa i saradnju sa njim kao trenersku fantaziju, ukoliko bi hipotetički jednog dana preuzeo vođenje Liverpula. 

Džerard je potom izjavio kako veruje da bi Ćabi mogao i sam da izgradi neverovatnu karijeru trenera. 

Ipak, otvorena pozicija u Vili bi mogla biti itekako primamljiva Alonsu, koji je do sada vodio Real Sosijedad B u Segundi, koji je prošle sezone i uveo u drugo najjače fudbalskotakmičenje u Španiji i to po prvi put još od 1962. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke