Bitka za prestiž - PSŽ "otima" dragulj Liona?!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 26.01.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

Olimpik odavno izgubio nekadašnju snagu u francuskom šampionatu.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Lion je godinama daleko od tima koji je nekada bio kadar da se upusti u borbu za titulu u domaćem šampionatu. 

Sada se samo sećamo "timčine" koji je početkom 2000-ih uzeo sedam titula zaredom u Ligi 1 i bio redovni učesnik eliminacionih faza Lige šampiona. Sada PSŽ nosi prestiž Francuske, klub sa "Parka Prinčeva" je postao željena destinacija svih boljih fudbalera u domaćem šampionatu. 

Tako da i ne čudi što su Parižani iskazali želju za Rajanom Šerkijem. 

19-godišnjak je debitovao za prvi tim Liona kada je imao svega šesnaest godina, jasno je o kakvom se potencijalu radi. Međutim, izgleda da je rastanak sa matičnim klubom bliži nego što su se navijači Liona nadali. Šerki ima ugovor do 2024. godine sa Olimpikom, francuski mediji pišu kako je već druga ponuda odbijena. 

PSŽ je ponudio 20 miliona evra plus bonuse za mladog ofanzivac, ali jasno da će morati da pojačaju ponudu ukoliko žele tinejdžera ove zime. Oglasio se i predsednik Liona, Žan-Mišel Ola je izjavio kako će Šerki ostati u klubu, ali teško je garantovati tako nešto zbog finansijske moći kluba iz Pariza. Videćemo kako će glasiti treća ponuda, L'Ekip prenosi kako Parižani neće odustajati tako da će pokušati i tokom leta ako im ovog januara ne uspe transfer. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke