Bleki na putu za Lombardiju?

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 08.03.2021.
14:15
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo leto pred Srbinom.

 EPA-EFE/Claudio Giovannini
EPA-EFE/Claudio Giovannini

Povezane vesti

Srpski reprezentativac Nikola Milenković na putu je da pojača jedan od dva milanska kluba u predstojećem prelaznom roku pošto je njegov odlazak iz Fiorentine nakon četiri godine praktično gotova stvar.

Milenković je igrački potpuno sazreo u Firenci gde je stekao status reprezentativca i učesnika Mundijala 2018. godine.

Posle nekoliko neuspešnih pokušaja predstojeće leto je idealna prilika da se okuša u ambicioznijem klubu, a prema najavama iz Italije Milano će biti njegova naredna stanica.

Tačnije, FK Milan, koji gaji dobre odnose sa Milenkovićevim menadžerom Faljijem Ramadanijem, prenosi Kalčomerkato.

"Rosoneri" su se za bivšeg fudbalera Partizana interesovali jesenas, ali je obeštećenje od 40 miliona evra, koje je tražila Fiorentina bilo velika prepreka.

Na leto će ući u poslednju godinu ugovora zbog čega će ga klub sa "San Sira" pridobiti za ne više od 30 miliona evra.

Problem bi mogao da bude otkup Tomorija, pozajmljenog fudbalera Čelsija koji se najviše dopada treneru Stefanu Pioliju, ali bi u slučaju da londonski klub ne pristane Milenković iskočio kao druga opcija.

Ako posao sa Milanom propadne, ne bi bilo isključeno da se Inter uključi u trku pošto se Srbin visoko vrednuje u očima Antonija Kontea, ali turbulencije u klubu povodom promene vlasnika mogle bi da poremete transfer.

Osim italijanskih klubova, Milenković je zanimljiv i na Ostrvu, pošto se tamošnji velikani raspituju za njegove usluge, ali za sada nema nijedne konkretne najave.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke