Bleki ne, Vlahović možda, da li će ovo biti rasplet u Fiorentini?

Autor: Boris Jovanović
subota 17.04.2021.
10:58
Izvor: Sportske.net

Dvojica srpskih igrača na raskrsnici...

 EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Situacija se lagano razrešava. Od ostanka Nikole Milenkovića u Fiorentini nema ništa. Naime, pregovori se i ne vode, Srbin neće produžiti ugovor i on mora na leto da bude prodat.

Interesenata je mnogo, od Napolija, preko nekih španskih klubova poput Atletika, ali Fiorentina čeka najavljenu ponudu Mančester Junajteda. Nije tajna da u njemu vide šansu da zarade, nešto više od 20 miliona evra, kako ne bi za 12 meseci ostali bez ičega, verovatno će ugraditi i bonuse i možda i procenat od iduće prodaje. Moraće da plate i Partizanu 5% od transfera, jasno da žele što veću cenu.

Junajted je raspoložen da dovede Blekija, potreban im je bolji i pre svega brži štoper od Lindelefa, uz to, Milenković se odlično snalazi i u 3-5-2 formaciji, a može da igra i desnog beka.

Što se Dušana Vlahovića tiče, njega svim silama vlasnik Komiso želi da zadrži posle 15 golova u šampionatu. Naime, Vlahović će imati ponude, pre svih Milana, ali i Intera, ako ode Lautaro, Fiorentina je nabila 60 miliona, cenu da bi oterala kupce.

Vlahović zarađuje manje od milion godišnje, "Ljubičasti" nude 2.5 plus bonuse, na drugim mestima bi Srbin mogao da dobije veći novac.

Ali, on neće izmaći, jer Vlahović želi da igra standardno, da bude ključni igrač tima, a u Firenci je to garantovano. Hoće da ostane, ali priča se da bi u ugovor mogla da bude ugrađena klauzula o otkupu, kako bi imao šansu da u slučaju da ponovi sezonu, preraste Fiorentine ode u veći klub.

Podsetimo "Srpski Ibra" je drugi najefikasniji igrač rođen u ovom veku u najjačim ligama, odmah iza Halanda.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke