Blizu smo raspleta, Osimen ipak u Premijer Ligi?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 15.08.2024.
07:35
Izvor: Sportske.net

Jednostavno sve strane zainteresovane za transfer...

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Izgleda da se stvari bliže završnici kada je u pitanju odlazak Osimena iz Napolija.

Niti on želi da ostane pod Vezuvom, niti je novi trener Antonio Konte posebno zagrejan da Nigerijac bude deo tima. Pre dve godine Osimenovi golovi su doneli titulu Napolitancima, prošla sezona je bila slabija.

Nije ga bilo u timu, nije ni želeo da igra na takmičarskom debiju u kupu protiv Modene.

Mana, direktor Napolitanaca je otputovao u London kako bi pogurao stvari kada je u pitanju transfer afričkog napadača. Nije ni tajna da Konte želi Lukakua sa kojim je u Interu osvojio titulu, međutim od proste trampe nema ništa. Jer, prema proceni De Laurentisa, Osimen vredi 100 miliona evra.

Napoli traži 50 miliona evra, Lukakua i mladog Kasadeija za Osimena, međutim procena Engleza je da je to previše. Nije da će Lukaku igrati kod Mareske, ali plaćen je ogroman novac da se vrati iz Serije A u PL, no, ni drugi mandat u Čelsiju nije prošao dobro. Što se tiče Kasadeija, u pitanju je mladi italijanski reprezentativac koji se iz Interove škole preselio na ostrvo, prošle godine je sa Mareskom već radio kada je bio na pozajmici u Lesteru. Njegova cena je dvadesetak miliona evra.

Dakle, trampa je jedino rešenje, PSŽ se povukao iz trke, Osimen nije baš raspoložen da ode u Saudi Arabiju, pa i Napoli nema mnogo opcija.

Inače, pomenuti sportski direktor Đovani Mana, osim pokušaja da inicira trampu, tokom misije će probati da sklopi sporazum oko dovođenja MekTomineja pod Vezuv, a Napoli želi i Bili Gilmura još jednog Škota koga je Konte lansirao dok je bio u Čelsiju. Sada je Gilmur igrač Brajtona..

Napoli je u ovom prelaznom roku doveo defanzivca Bonđorna iz Torina, štopera Reala Rafu Marina, levog beka Rome Spinacolu, a od bitnih igrača izgubili su Zjelinskog koji se kao slobodni agent priključio Interu.

Konte je nezadovoljan prelaznim rokom, želi Lukakua, ali i još par pojačanja u sredini terena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke