Blokbaster ugovor za tačku na sagu - Salah se predomislio, potpisuje do kraja karijere!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 03.04.2022.
08:40
Izvor: Sportske.net

Kako sada stvari stoje...

EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Fudbaler Liverpula Mohamed Salah rešio je da prihvati uslove kluba u vezi sa novim ugovorom, javlja engleski "Sandej Tajms".

Naslovnica ovog lista koja datira na današnji dan posvećena je Egipćaninu i njegovoj budućnosti. Ona će, kako stvari stoje, pripasti Liverpulu i to ni manje ni više nego do kraja njegove karijere!

Nekoliko meseci unazad traju pregovori između Liverpula, njihovog najboljeg strelca i njegovog agenta Ramija Abasa Ise, no dogovor nije bio postignut. Klub mu je na sto stavio saradnju u trajanju od četiri godine koja će mu donositi 400.000 funti sedmično, odnosno oko 20.000.000 funti po sezoni. 

To bi ga učinilo jednim od najplaćenijih igrača Premijer lige, bio bi daleko najskuplje plaćeni igrač tima, no Salah i njegov agent su tako nešto isprva odbili. Klub nije želeo da odstupa od svoje filozofije smatrajući da bi traženih 500.000 funti nedeljno izazvalo jaz u svlačionici. Jirgen Klop je više puta govorio da ne postoje problemi između dve strane izrazivši nadu da će do sklapanja saradnje doći, a bilo je i podrugljivih objava od strane Salahovog agenta na društvenim mrežama kada se osvrtao na pojedine izjave nemačkog stratega.

Printscreen

Nakon svega, Salah je spreman da potpiše ugovor po finansijskim uslovima koje je klub postavio, s tim da će u Liverpulu ostati do kraja karijere. Kada je zamislio da to bude, nije poznato, ali ovo je jedini pravi način da se jedni drugima oduže za sve što su zajedno učinili.

Egipatski krilni napadač je sa Liverpulom osvojio sve što se osvojiti može i bio nosilac nove ere trofejnog kluba. Podigao je Premijer ligu, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, Liga kup... Ove sezone, planiraju da napadnu sve trofeje i za sada im ide vrlo dobro.

Salah je za Liverpul u Premijer ligi odigrao 186 utakmica postigavši 117 pogodaka i upisavši 44 asistencije. Kada se obuhvate sva takmičenja, onda se dolazi do cifre od 240 mečeva, a direktno je učestvovao kod 206 pogodaka. 

Dva zanimljiva meča rezervisana su za današnji program Premijer lige. Vest Hem na svom terenu dočekuje Everton i AdmiralBet plaća sjajno da "čekićari" slave u duelu sa posrnulim timom Frenka Lamparda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke