"Bomba" na "Enfildu" - Van Dajk dobija partnera iz snova?

Autor: Lazar Nikolić
petak 20.05.2022.
11:15
Izvor: Sportske.net

Holandska veza možda proradi u Liverpulu.

Beta/AP Photo/Danial Hakim
Beta/AP Photo/Danial Hakim

Povezane vesti

Liverpulov štoper Virdžil van Dajk jedan je od najboljih štopera na svetu. Pouzdani Holanđanin menjao je nekoliko partnera u odbrani tokom svog dosadanšnjeg boravka na "Enfildu", igrao je sa Lovrenom, Gomezom, Matipom i Konateom i od svakog uspoeo da izvuče najbolje.

Možda je došlo vreme za novog, Van Dajku omiljenog saigrača iz reprezentacije Holandije. Kako prenose italijanski mediji, Liverpul je zainteresovan za Juventusovog štopera Matijasa de Lihta.

"Stara dama" se nedavno oprostila od dugogodišnjeg defanzivnog lidera tima, Đorđa Kjelinija, koji će verovatno završiti karijeru ili preći u američku MLS ligu. Zbog toga čelnici kluba iz Torina pokušavaju sve ne bi li produžili ugovor sa mladim Matijasom de Lihtom,  koji je projektovan vođu odbrane u narednoj deceniji, ali pregovori sa njim ne idu glatko.

Navodno 22-godišnjak još uvek okleva da potpiše ugovor koji mu ističe 2024. godine, a i ako to učini ne isključuje se mogućnost da će u jednom trenutku napustiti "Alijanc stadion" i preseliti se na "Enfild" kod svog kolege iz reprezentacije Virdžila van Dajka. 

Osim Liverpula, i Čelsi je bacio pik na sjajnog štopera Juve, ali "Plavcima" je u ovom trenutku prioritet Žil Kunde iz Sevilje, dok bi "Redsi" mogli da krenu po Torinovog štopera Bremera.

Liverpul se nada osvajanju titule u Premijer ligi. Za to im je potreban kiks Mančester sitija protiv Aston Vile na "Etihadu" u poslednjem kolu šampionata, kvota na duplu šansu X2 je 5,90, ako verujete u čudo, odigrajte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke