Bomba u koju malo ko veruje - David De Hea pred vratima velikana?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.04.2022.
17:09
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo realan transfer?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

David De Hea bi narednog leta mogao da napusti Mančester Junajted i da pređe u - Barselonu!

Upravo je stigla vest koja je povezala De Heu i Barselonu, a ima i nekoliko razloga.

Pre svega, De Hea ima ugovor do 2023. godine i ogromnu platu od 21 milion evra po sezoni, čega bi Junajted želeo da se rastereti. Istina, postoji i opcija produžetka saradnje na još godinu dana, ali deluje da u klubu nisu toliko zainteresovani.

Iako je De Hea i dalje neprikosnoven, odavno je na meti kritičara i evidentno je da nije na onom nivou od dve, tri godine. Ujedno, više nije ni prvi golman Španije, a navodno bi se rado vratio u domovinu posle više od decenije u Mančesteru.

Takođe, značajnu ulogu u ovoj odluci imaće i novi menadžer Junajteda, što će gotovo sigurno postati Erik ten Hag, koji će od svog golmana zahtevati igru nogom i veće učešće u igri, baš kao i Ćavi. 

Barsa bi mogla da ga  dobije na popustu, pošto na leto ulazi u poslednju godinu ugovora, ali bi De Hea morao da se odrekne velikog dela svojih primanja, jer Katalonci ne mogu da priušte ni trećinu njegove plate u Junajtedu.

Na to treba dodati da će Neto sigurno otići na leto, da ni Ter-Štegen više nije nedodirljiv, ali je i veliki problem što De Hea nije toliko jak u igri nogama, što je Ćaviju preko potrebno.

Čekamo rasplet...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke